Bier fester og er på toppen

Susanne Biers vandt en Oscar for bedste udenlandske film, men hun flytter ikke til Hollywood. Lige nu står den på fest og drinks.

Den danske instruktør Susanne Bier har vundet en Oscar og fejrer det med drinks, fest og farver. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Susanne Bier fejrer sin Oscar-pris på bedste manér: med par velfortjente sjusser og en fest.

- Jeg drikker nærmest aldrig. Men nu har jeg drukket to vodka'er, og er jeg fuld...og på toppen og synes, det hele er sjov, siger Susanne Bier til DR Nyheder.

Oscar-vinderen er beæret over, at hun nu står med sit livs første Oscar-statuette.

Læs også: "Hævnen" vinder en Oscar

- Det her betyder enormt meget for mig, og det er det største, jeg har oplevet i min karriere. Der findes ikke noget, som overgår verdens største filmpris.

Sådan lød det fra en lykkelig Susanne Bier, da Ritzau talte med den danske instruktør, kort tid efter at hun havde modtaget en Oscar for sin spillefilm "Hævnen".

Hele Danmark kan være stolt

Men hun understreger, at prisen ikke kun er en cadeau til filmen og til hende som instruktør.

- Det er en pris, som dansk film skal være stolt af. Tænk engang, vi er altså kun fem millioner mennesker, og i mange, langt større lande ville de have været lykkelige for at få denne pris, siger Susanne Bier. Den danske Oscar-vinder er bevidst om, at Oscar-prisen kan åbne nye døre for hende i USA, hvor hun allerede har lavet én spillefilm, "Things we lost in the Fire".

Læs også: Oscar åbner føre for dansk film

Men hun har ingen planer om at få mere eller mindre fast base i Hollywood.

- Hør engang, jeg har vundet den her pris for en dansk film. Jeg er glad for at arbejde i Danmark, men jeg vil meget gerne prøve at lave flere spillefilm på engelsk, hvis mulighederne byder sig, siger Susanne Bier.

Ålen: Godt gået, Bier

DR talte med direktør for filmselskabet Zentropa, Peter "Ålen" Ålbæk, inden Oscar-uddelingen. Da havde han denne kommentar til Bier som vinder af en statuette:

- Det er fuldstændig suverænt gået af Susanne Bier, hvis det sker. Det er mange års arbejde der kulminerer for hende. Det er en stor ting for hende og en stor ting for landet, siger Zentropa-direktøren.

Det var først efter, "Hævnen" modtog en Golden Globe, at Ålen troede det muligt, at Bier kunne vinde en Oscar.

Læs også: Berlingske Forum: Har Bier fortjent sin Oscar?

- Nu skal vi hjem til Danmark, og holde en fest. Og så skal vi ellers i gang med at lave endnu en film med Susanne, siger Peter Ålbæk til DR.

Susanne Bier har før været nomineret til en Oscar i 2007 for "Efter brylluppet".