Amerikansk stjerne forlanger flere mandlige genitalier på film

Kevin Bacon vækker opmærksomhed med morsom videoappel i ligeberettigelsens navn om mere mandlig nøgenhed i amerikanske film og TV-serier.

Skuespiller Kevin Bacon forlanger flere mandlige genitalier i amerikansk film. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 57-årige skuespiller Kevin Bacon retter i en videoblog til netsiden Mashable en lidenskabelig appel til film- og TV-producenterne om at sørge for mere maskulin nøgenhed på det store lærred.

Selvom appellen har form af en spøg, griber den direkte ind i en den fortløbende diskussion i Hollywood om mere ligeberettigelse mellem kønnene.

»I så mange film og TV-shows ser vi helt nøgne kvinder, og det er ikke OK… eller rettere, det er OK, men det er urimeligt overfor kvindelige skuespillere og overfor mandlige, for vi vil også gerne være nøgne,« siger Kevin Bacon i videoen.

Kevin Bacon er meget specifik med hvor nøgne han og andre mandlige skuespillere bør være i filmene: »diller, nosser og røv«, og fremhæver blandt andet TV-serien Game of Thrones som en serie, der har en alt for ulige kønslig fordeling af nøgenhed.

»Der er tre sexscener i hver episode, så hvor svært ville det være at vise en diller hver anden minut? Det er et spørgsmål om ligeberettigelse. Lad mig være med i showet. Jeg kan være en nøgen troldmand eller noget,« siger Kevin Bacon i videoen, der har kampagne-titlen »Free the Bacon! (Befri kødet!)«

Skuespilleren kritiserer også den meget sete filmversion af “50 shades of Grey” for at være alt for nærig med den mandlige nøgenhed.

»Hvorfor ikke lade Jamie Dorman tage sine bukser af? Eller hvorfor ikke lade mig spille Christian Grey?« spørger Bacon, der også foreslår sig selv som ny, nøgen superhelt med en såkaldt Infinity Stone siddende på spidsen af hans lem. Infinity stenene er en gennemgående rekvisit i superheltefilmene fra Marvel.

Selvom det er langt mere udbredt at se nøgne kvinder end mænd i amerikanske film, har der dog i de senere år været nogle spektakulære eksempler på løsthængende mænd.

I Paul Thomas Andersons »Boogie Nights« (1997), der handler om en veludrustet pornostjernes kometkarriere og fald, ser man først hovedrolleindehaverens udstyr i allersidste scene. Mark Wahlberg blev en stjerne som følge af denne film. Et tilfælde? Næppe.

Michael Fassbinder imponerede mange med sin nøgne optræden i »Shame« (2011), Steve McQueens film om sexafhængighed, og måtte finde sig i jokes fra blandt andre George Clooney som mente, at Fassbinder ville kunne spille golf med hænderne bundet på ryggen.

Af alle penisscener i nutidige film, må Sacha Baron Cohens akrobatiske »helikopterscene«  i »Brüno« (2009) være en af de længste. Penis-rotationerne, der fik biografsale over hele verden til at forstumme i chok, blev udført af en anonym mandlig stripper.

David Cronenbergs »Eastern Promises« (2007) indeholder en af de få scener fra filmhistorien, hvor totalt blottede mænd slås til døden med knive. I scenen er det skuespilleren Viggo Mortensen der kommer sejrende ud af kampen med alle bløddele i behold.

Judd Apatow lovede en gang, at han ville have mindst en nøgen penis i hver af sine film, hvilket første gang forekom i musikfilmsparodien »Walk Hard - The Dewey Cox Story« (2007). Oprindeligt var scenen meget længere, men da scenens meget nøgne mand nærmest fik hele testpublikum til at udvandre i protest, måtte den skæres ned til et kort glimt.

Tegnefilmen »The Simpsons Movie« (2007) gik hele vejen i sin introsekvens, hvor Bart Simpson skater nøgen gennem hele Springfield. Scenen er konstrueret med udsøgt finesse, idet Barts tegnefilms-penis omhyggeligt bliver skjult af buske, forbiflyvende frisbeer og fugle, indtil - WHAM! - alt bliver afsløret.