Splinternyt storcenter i københavnerforstad solgt på tvangsauktion – til det halve af vurderingen

Kun fire år efter at det stod færdigbygget, blev shoppingcentret Kronen i Vanløse solgt på tvangsauktion. Vurderingen lød på 1,3 milliarder kroner, mens hammeren faldt ved 680 millioner. Nordisk ejendomskoncern skal nu føre projektet videre.

Den nye shoppingcenter Kronen i Vanløse er torsdag den 29. april solgt på tvangsauktion, til hvad der ligner en favorabel pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du torsdag morgen lå inde med 680 millioner og altid har drømt om dit eget shoppingcenter, så har du forpasset en mulighed, der sjældent byder sig.

Du havde endda fået 118 splinternye lejligheder med i købet.

Centret Kronen i Vanløse var nemlig på tvangsauktion ved Retten på Frederiksberg. Ikke mere end fire år efter at det stod færdigbygget.

Den samlede offentlige vurdering lød ellers på 1,3 milliarder, skriver Børsen.

Det er selskabet Apollovej Holding, der har både den britiske kapitalfond Tristan samt den danske kapitalfonden Solstra i ryggen, som i februar 2020 begærede centret konkurs.

Siden har de to fonde forsøgt at sælge centret i fri handel med en struktureret proces, men det har altså ikke været muligt.

NREP ønsker at udvikle shoppingcentret til at blive en lokal bymidte, og dermed opgives de vidtløftigeideer om, at det skulle tiltrække kunder langvejs fra, skriver NREP i en pressemeddelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Sofie Mathiassen.

Det er den danske ejendomsvirksomhed Nordic Real Estate Partners (NREP), der har købt centret og de tilknyttede lejligheder. Planen er at udvikle Kronen til et lokalt bycentrum i københavnerforstaden.

»Vi tror ikke på forestillingen om, at lokale butikscentre skal konkurrere med Københavns bycentrum og shoppingmalls som Rødovre Centrum og Frederiksberg Centret. I stedet har vi gode erfaringer med at udvikle stærke bymidter, som understøtter de lokale samfund, og vil renovere Kronen, så den bliver et naturligt og dynamisk samlingspunkt for Vanløse med butikker til de daglige indkøb og lækre udendørs cafeer og restauranter samt optimere butikscentrets første sal,« siger Investment Manager i NREP Mohamad Awad i en pressemeddelelse.

At det ikke har været muligt at sælge gennem en struktureret proces, skyldes ifølge kurator for Tristan, Søren Aamann fra advokatfirmaet Accura, sammensætningen af ejendommen.

»Det skyldes dels, måden ejendommen er struktureret på. Den består af et shoppingcenter, dels et fitnesscenter, dels er der beboelseslejligheder. For at få casen til at ende i et salg er vi nødt til at køre den hen over tvangsauktionen,« som han sagde til Børsen tidligere på måneden.

En hård fødsel

Centret har været gennem en særdeles turbulent start – også op til, at det stod færdigbygget i 2017.

På vegne af Nordea gik Torben Schøn efter anmodning ind og overtog styringen.

Nordea fik således sat ejendomsadvokaten Torben Schøn ind som formand i Holberg Fenger Invest, men det var ikke uden skærmydsler. Forholdet mellem de to er blevet beskrevet som »spændt« i pressen, hvor der fortsat kører et sagsanlæg mod Nordea, som han mente bevidst svækkede hans virksomhed med for høje bidragssatser.

I dag er Flemming Holberg Fenger dog tilbage i spidsen for selskabet, som han betragter som solidt med en egenkapital på 557 millioner med et årligt overskud på mellem 50 og 60 millioner.