Huspriserne fortsætter op: Her er de steget mest

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 14.057 kroner er husene tilbage i topform. Det er kun tredje gang, at kvadratmeterprisen ryger over 14.000 kroner. Se her, hvor i landet husene er steget mest og mindst – og hvor meget man skal betale per kvadratmeter.

Nye tal fra Boligsiden viser, at huspriserne stiger i alle regioner. Men der er store forskelle på, hvor meget man i gennemsnit skal betale per kvadratmeter hus rundt i landet. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

På landsplan bliver de danske villaer og rækkehuse nu solgt til de højeste priser i dette årti. Det viser Boligsidens markedsindeks for april 2019.

Helt præcis ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 14.057 kroner, hvilket er samme niveau som rekorden fra august 2018. Ifølge Boligsiden er det kun tredje gang i statistikkens tiårige historie, at huspriserne kryber over 14.000 kroner.

Der er dog store forskelle på prisniveauet rundt om i landet. I en enkelt region nærmer kvadratmeterpriserne sig nu 25.700 kroner, mens priserne i de øvrige landsdele ligger på mellem cirka 9.400 kroner og 12.500 kroner per kvadratmeter.

»Det går forrygende på husmarkedet, og vi så i sidste måned, at priserne nu stiger mere på huse end på lejligheder for første gang i meget lang tid. Den udvikling ser ud til at fortsætte, og vi ser i øjeblikket en sund prisudvikling i samtlige danske regioner,« udtaler Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden, i en pressemeddelelse.

Pilen peger op i hele landet

Generelt er huspriserne steget 2,1 procent sammenlignet med april 2018, og selv om der er tale om moderate stigninger, fremhæver Birgit Daetz, at pilen peger op i hele landet.

»Vi har tidligere set priserne stige markant i enkelte områder – særligt i de større byer – men nu er der grønne tal over hele linjen, og det er selvfølgelig positivt og et tegn på, at effekterne af den høje beskæftigelse, den lave rente og de generelt gode konjunkturer har spredt sig til hele landet,« siger hun.

Det er dog stadig Region Hovedstaden, der topper listen med en stigning på 2,9 procent siden april 2018. Faktisk er det ny prisrekord med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 25.693 kroner.

Dykker man ned i tallene for regionen, koster det nu 34.766 kroner per kvadratmeter, hvis man vil være husejer i København by, mens man i Københavns omegn kan slippe med 29.543 kroner og i Nordsjælland 22.455 kroner.

Også i Region Nordjylland er priserne skudt pænt i vejret det seneste år med en stigning på 2,8 procent, mens priserne i Region Syddanmark kun er steget med en procent.

Ifølge Boligsiden tyder meget på, at priserne på husmarkedet vil fortsætte op.

»Vi er stadig tidligt på året, og som regel stiger handelsaktiviteten og prisniveauet hen over sommermånederne. Så jeg gætter på, at priserne vil fortsætte med at stige i den kommende tid, og at vi måske allerede i næste måned ser en ny rekord,« lyder vurderingen fra Birgit Daetz.

Realkreditten spår prishop på huse i 2019 og 2020

Også realkreditten forventer, at prispilen på huse fortsætter med at pege op i de kommende år – om end det bliver i et afmålt tempo.

I Nykredit lyder prognosen på 3,2 procent i 2019 og to procent i 2020. I 2017 og 2018 steg huspriserne med henholdsvis 4,1 procent og 5,1 procent.

»Prisstigningerne vil dog være lidt mere beskedne i de kommende år end i de to foregående. I takt med at aktiviteten på boligmarkedet rykker mod områder, hvor udbuddet er større og prispresset derfor mindre, så vil prisudviklingen blive mere beskeden end i de forudgående par år,« skriver boligøkonom Mira Lie Nielsen, Nykredit, i en kommentar til de nye boligtal.

I Nordea Kredit er forventningen mellem to-tre procent i både 2019 og 2020.

»Det er lavere end i de foregående år, men det er stadig et niveau, som husejerne kan være tilfredse med. Vi forventer, at priserne vil stige mest i de mellemstore byer, mens vi forventer stort set uændrede priser i byer som København, Aarhus og Aalborg,« skriver boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

Også Realkredit Danmark (RD) spår fortsat stigende huspriser.

»Kombinationen af lave renter, stigende indkomster og stigende beskæftigelse samt en tæt ved historisk lav boligbyrde betyder, at der er grund til at forvente yderligere prisstigninger på parcelhusmarkedet over de kommende år. Vi vurderer stadig, at huspriserne vil stige med i omegnen af 2,5 til fire procent i år sammenlignet med 2018,« skriver Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i RD.