Min weekend i København: Her får du et af byens bedste tilbud på italiensk kvalitetsmad

Hver uge guider Berlingskes AOK-redaktion til det København, vi elsker. I dag er det kulturjournalist Søren Jacobsen Damm.

dd
Søren Damm foreslår et smut forbi Mangia i weekenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Fredag

Klokken 16:00

Fyraften! Er der noget mere sitrende, potentielt og vidunderligt end København i fredagens ulvetime?

Mangia. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

Jeg mødes med en gammel ven på cocktailbaren Curfew på Vesterbro. Ud over det tjekkede og eklektiske interiør er det også en bar, der altid har en god stemning, og deres cocktails er stort set upåklagelige. Jeg tror, jeg vil forsøge mig med en »La Croix Elixir« på blandt andet gin og Chartreuse.

Klokken 18:30

Vi dribler over på restaurant Mangia. Stedet summer altid af liv, og det rå lokale har en sitrende Brooklyn/Berlin-vibe over sig. Tastingmenuen til 375 kr. er et af byens bedste tilbud, hvad angår italiensk kvalitetsmad. Desuden har de en rødvin på kortet, Ottavio Rube, der til en flaskepris på kortet til 300 kr. er en foræring.

Klokken 22:00

Den gode mad og vin løfter stemningen, så et besøg på Riesen Bar er svært at komme uden om. Her holder man fanen højt med rygning og musik, der stort set alt sammen er indspillet inden årtusindskiftet. Vi er dog begge blevet så gamle, at vi efter to store fadøl med garanti ikke længere kan snakke sammenhængende. Vi kapitulerer og går hver til sit efter en akavet krammer.

Klokken 01:37

Jeg tager et elektrisk løbehjul, men kan ikke huske, om jeg loggede ud af appen, da jeg kom hjem? Det er dog helt sikkert, at jeg stinker af røg, så jeg får lov til at sove på sofaen.

Lørdag

Klokken 9:30

Vi får den weekenddovne datter i tøjet og kører en tur på Lille Bakery i en nedlagt fabriksbygning på Refshaleøen. Særligt deres brioche med mascarpone og syltede mirabeller har min fulde opmærksomhed. Det hele er velsmagende og meget »øko’et« og hipsteragtigt, men på den gode måde, hvor det sætter sig i smagen og ikke i den generelle hygiejne hos personalet.

Klokken 11:00

Efter morgenmaden går vi en tur gennem Københavns største streetfood-mekka, Reffen, for at se, om der er kommet nogle nye boder siden sidst. Både de friskbagte indiske naanbrød og den græske gyros lokker, men der er – selv med min gode vilje – ikke plads lige nu.

Davids samling. Foto: Pernille Klemp Fold sammen
Læs mere

Klokken 12:30

Det er tid til lidt opbyggelige kulturelle oplevelser for arvingen. Vi har forsøgt at tvangsfodre hende med C.S. Lewis, Mozart etc., men hun er mere optaget af »Familien fra Bryggen«. Skammen er overvældende. Vi beslutter, at hun skal se Davids Samling, der har en af verdens fineste samlinger af sublime islamiske kunstgenstande helt tilbage fra 7. århundrede. Museet er fantastisk, men underligt overset. Se det!

Klokken 16:00

Ingen af os gider at lave aftensmad, så på vejen hjem stopper vi hos Letz Shop på Østerbro og køber laks, foie gras, kyllingepaté og to-tre gode oste til det store franske kolde bord.

Klokken 20:00

Familien presser sig sammen i sofaen og ser animationsfilmen »Transylvania 3«. Når de andre er gået i seng, ser jeg gerne et par afsnit af verdens bedste comedyserie, »It’s Always Sunny in Philadelphia«.

Søndag

Klokken 9:30

Jeg cykler en tur til bageriet Juno i Århusgade på Østerbro. Der er altid kø, men deres brød er det hele værd. Jeg mønstrer al min begrænsede selvkontrol for at undgå at købe en røvfuld af deres kardemommesnurrer. Det lykkes ikke.

Peter Lieps Hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN JØRGENSEN.

Klokken 10:00

Efter at have taget hul på påsken Palmesøndag med gudstjeneste i den kirke på Nørrebro, hvor min kone er præst, kører vi til smukke Dyrehaven. Jeg foretrækker at gå gennem Dyrehavsbakken, når den er lukket. Der er noget vulgært, men sjovt 1970er-retro-, knallertbølle-, Jolly Cola-agtigt over stedet, som virker sært malplaceret midt i et af landets mest eksklusive liebhaverområder. Vi plejer at slutte turen af med en kop kakao på Peter Lieps Hus. Sidst vi var her, så vi selveste Medina.

Klokken 16:00

Den står på lektier, som vi har skubbet foran os hele weekenden, og porre/kartoffelsuppe med bacon og Junos gode brød.

Klokken 21:30

Jeg bruger typisk gerne den resterende del af søndag aften på at sidde og harcelere over TV-programmer. Først over Sara Bros nye talkshow og derefter over deltagerne i »Deadline« på DR 2.

Når blodtrykket igen er bragt i balance, er det sovetid. En ny uge truer.