Guide: Tre steder at hente weekendens morgenbrød

Københavnerne er vilde med brød, og der er rig mulighed for at få stillet lysten. Her en lille håndfuld bagerier, som kan forsøde weekendens morgenbord.

weekenden kalder på bagværk, her er tre steder, du kan hente det i topkvalitet Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reelt »Brød« på Vesterbro

Med navnet Brød er der ikke noget at tage fejl af. Her i bageriet på Enghave Plads ved man, hvad man kommer efter. Deres rustikke brød og tunge boller bliver bagt i butikken. Helt særlig er deres kanelsnegl, som folk ofte vender tilbage til. Den er høj som en kaffekop og bagt af en silkeblød gærdej. Den er uden glasur og andre dikkedarer - med andre ord den mest perfekte måde at indtage kanel på. Alle brød og kager er økologiske, og på hver enkelt type af bagværk er et lille skilt, hvor man kan se hvilke råvarer, der er brugt. Her ser man ikke skyggen af ubehagelige tilsætningsstoffer, og brødet smager derefter. Man skal heller ikke snyde sig selv for de velbagte surdejsbrød, der bages her. Skorpen kræver muskler at skære igennem, men krummen er så fast og perfekt, at man gerne kramper i overarmen for et stykke med frisk smør.

Hvad:  Bageriet Brød

Hvor: Enghave Plads 7, 1670 København V

Hvornår: Man-fre kl. 7-18 og lør-søn kl. 7-17

Det lille på Refshaleøen

Lille Bakery er først og fremmest et bageri, hvor man finder alle mulige lækre former for bagværk som kager, cookies, donuts, brød med mere.,Men stedet er også en café, hvor man både kan få morgenmad og frokostretter som bl.a. yoghurt med granola og stikkelsbær eller andre lækkerier.

Til morgenmaden kan man købe en filterkaffe brygget på bønner fra kaffebiksen Prolog i Kødbyen samt bestille forskellige hjemmelavede juice eller rosen- og hindbærsodavand.

Hvad: Lille Bakery

Hvor: Refshalevej 213A, Kbh. K

Hvornår: fra d. 6/2 - Onsdag til søndag 08-17

Noma-bager Richard Hart er britisk, har boet i LA en årrække og åbnede sidste år sit eget bageri på Gammel Kongevej, hvor der ofte er kø i weekenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Nomas bager på Frederiksberg

Det startede med, at han flyttede til København for at bage for Noma. I dag står Richard Hart, som er født og opvokset i London og har boet flere år i San Francisco, bag Hart bageriet på Gammel Kongevej. Her er hans mission at skabe sin egen version af et dansk, lokalt bageri med blandt andet wienerbrød.

Hart bageriet har taget udgangspunkt i klassiske bagervarer som spandauer, croissanter og brød, men har også videreudviklet pølsehornet og den italienske julekage pantone, der dog kun er en sæsonvare.

Hvad: Hart Bageri

Hvor: Gammel Kongevej 109

Hvornår: Mandag-fredag 7.30-18. Lørdag-søndag: 7.30-17.