By Malene Birger: En dejlig drøm at træde ind i

By Malene Birger tilbød en drøm om det lette tilbagelænede LA-liv. Utrolig fristende.

Foto: Emil Hougaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når et mærke har holdt et særligt vellykket show sidste sæson, kan man godt være helt nervøs, når man møder op. Lykkes det at gentage det? Eller bliver showet et antiklimaks, hvor man tænker, »det var nu bedre sidste gang.«

Sådan var det, da By Malene Birger holdt show i Lokomotivværkstedet, for sidste sæsons show i Glyptoteket var med sine dybe farver og smukke silhuetter mærkets bedste i årevis.

Så hvordan ville det nu gå den Los Angeles-inspirerede kollektion, vist i en kulisse, hvor vægge og bænke var malet varmt lyserød, som den farve himlen kan have, når solen går ned fra en høj sommerhimmel, et perfekt øjeblik?

Kort sagt: Det gik godt. Det gik rigtig godt. Det var fremragende.

Endnu en vellykket kollektion

By Malene Birger viste en smuk og sammenhængende kollektion, der var som en blød drøm om det lette tilbagelænede liv, som aldrig bliver sløvt eller dovent. Hvor man stadig har overskud, rene negle og styr på sin bankkonto, men tid og vilje til at nyde at leve.

Farverne var sort, hvid som altid, både hver for sig, i hele sæt og i striber i bløde silkebukser, kjoler og toppe, men også den sarte lyseblå, vi har set så mange steder, en sart gul, en falmet grøn, lyserød og grå.

Farverne var afdæmpede, som tyggegummi, sorbet eller træværk bleget af en skarp sol, og silhuetten blød og afslappet med brede bukseben, ofte med lange slidser, løse kjoler med stropper og bånd på ryggen.

Her var smukke kjoler med glitrende sten og pailletter, men brugt meget moderat på afgrænsede felter og på tasker, der nærmest var en gammeldags gymnastikpose med læderbånd, både var luksuriøs og afslappet.

Det var funktionel med slidser med lynlåse, som nemt kan ændre silhuetten fra afslappet til mere seriøs, og der var luksusboheme med kjoler med lange bånd med kvaste i kontrastfarver.

Og naturligvis også fine mere skræddersyede detaljer - kvinden i By Malene Birgers univers har også et professionelt liv - med en god sorte habitjakke og en mere skulpturel hvid af slagsen.

Det var fuldstændig indlysende, hvem Christina Exsteen laver tøj til - som blev præsentere som en smuk nemt tilgængelig drøm om et dejligere, lidt lettere liv at falde ind i.

Bravo!