Yderligere ti danskere hentes hjem med fransk fly

Fire danskere er på vej hjem fra Kina efter udbrud af coronavirus. Yderligere ti danskere skal med fransk fly.

Udenrigsminister Jeppe Kofod opdaterer pressen om de danske statsborgeres hjemtransport fra Kina, i Udenrigsministeriet fredag den 31. januar 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjørup

Yderligere ti danskere hentes til Danmark fra Kina med et fransk fly og ventes at ankomme tidligst søndag.

Det oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på et pressemøde i Udenrigsministeriet fredag eftermiddag.

De første fire danskere, der er blevet evakueret fra Kina grundet coronavirus, ventes at ankomme fredag eftermiddag i Madrid. Det drejer sig om to dansk-kinesiske par - begge fra Sjælland.

Herfra vil de blive transporteret i Forsvarets fly til Roskilde Lufthavn. De første ventes at være på dansk jord fredag aften. Også norske statsborgere er med på flyet til Danmark fredag aften, fortæller Jeppe Kofod.

Tidligere har der været tale om, at fire skulle evakueres i første omgang og 11 personer i anden omgang.

Udenrigsministeriet råder danske rejsende til at være ekstra forsigtige i hele landet, og det fraråder alle rejser til provinsen Hubei.

Det niveau fastholdes, fortæller Jeppe Kofod.

- Vi fastholder det nuværende niveau, men rejsevejledningen vil blive opdateret med vigtig information for danskere, som opholder sig i Kina, siger han.

Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, har tidligere fortalt, at der i Roskilde vil blive foretaget en risikovurdering af de borgere, som kommer. Men styrelsen forventer, at danskerne er raske.

Skulle en af dem mod forventning udvise symptomer på smitte med coronavirus, vil vedkommende blive transporteret til højisolation på Hvidovre Hospital.

Coronavirusset har sit epicentrum i den kinesiske storby Wuhan, der ligger i Hubei-provinsen. I alt har virusset spredt sig til over 20 lande.

Flere end 200 personer er døde af virusset.

/ritzau/

Opdateres...