Nye navne i dopingskandale: Endnu en rytter flået ud af Giroen

Operation Aderlass.

Det er navnet på dopingskandalen med den tyske dopinglæge Mark Schmidt som omdrejningspunkt, der hidtil har omfattet to østrigske cykelryttere samt en række atleter fra forskellige sportsgrene.

Nu har skandalen fundet nye ofre. Cykelrytterne Kristijan Durasek (UAE Emirates), Kristijan Koren (Bahrain-Merida) samt nu pensionerede Boruc Bozic (som er en del af holdet omkring Bahrain-Merida) og den tidligere supersprinter Alessandro Petacchi er ifølge flere medier, herunder italienske Gazzetta Dello Sport og franske Le Monde, de næste offentliggjorte navne fra en omtalt liste over dopingsyndere.

Den 32-årige Kristijan Koren har været en del af Bahrain-Meridas mandskab under Giro d'Italia, men stiller ikke til start onsdag grundet dopinganklagerne, mens Kristijan Durasek kører Tour of California.

Allerede i går skrev franske Le Monde, at Alessandro Petacchi, som var en af feltets mest succesfulde sprintere i 00'erne, har været en del af det omfattende dopingnetværk. Petacchi kommenterer Giro d'Italia for italiensk TV.

Meldingerne kommer som endnu en bombe under Giro d'Italia, dagen efter den colombianske rytter Juan Sebastian Molano (UAE Emirates) måtte forlade løbet efter at have fået konstateret et »usædvanligt fysiologisk resultat«. Dermed rystes UAE-holdet af to potentielle dopingskandaler på knap et døgn.

Selvom Molano ikke umiddelbart er en del af Operation Aderlass, er anklagerne et hårdt slag for cykelsporten og Giroen, hvor to ryttere allerede har forladt løbet efter fem etaper grundet dopinganklager.

Hidtil har sportsverdenen ventet i spænding på både navne på den omtalte dopingliste, men også hvilke sportsgrene atleterne kommer fra.

Mandag indrømmede den tidligere rytter Danilo Hondo også brugen af doping, hvilket betød at han stoppede med sit job som schweizisk landstræner.

Opdateres...