»Cordua & Steno«: Venstrefløjens systemkritik er forsvundet

Venstrefløjens systemkritik er forsvundet, De Radikale vil bruge fire milliarder kroner til planteføde, røde partier svigter lærlinge, hollandsk parlamentsvalg, loft på 30 procent ikkevestlige i boligområder, og styrelse anmelder danskere til politiet, selvom de overholder coronaregler – i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – hør med live på b.dk, eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr

1. time

Er systemkritikken forsvundet på venstrefløjen og erstattet af lavtflyvende krav om flere ressourcer.? Ifølge Liberal Alliances Henrik Dahl har SF udviklet sig til en postkasse, som de offentligt ansattes interesseorganisationer kan indsende deres krav til. Så skal partiet nok sørge for, at de bliver oplæst fra Folketingets talerstol og behandlet efter alle kunstens regler. Men det, der først og fremmest ødelægger den offentlige sektor, er, at den har monopol. Ikke fordi den er offentlig, men fordi monopoldannelse uvægerligt fører til høj pris og lav kvalitet. Debat mellem SFs gruppeformand, Jacob Mark, og Henrik Dahl.

Hør med fra klokken 10.05 på Berlingske eller Facebook.

Planter til mennesker skal blive en lige så stor del af vores landbrugs- og madkultur som bacon og smør. Det mener De Radikale, der vil bruge fire milliarder kroner på mere plantebaseret føde. Hvordan vil de det? Skal vi virkelig bruge offentlige kroner på at lære os alle at spise plantefars? Debat mellem fødevareordførerne Zenia Stampe (R) og Per Larsen (K).

Venstrefløjen har svigtet de unge lærlinge i diskussionen om genåbning, mens de omvendt er fulde af omsorg for efterskoler og højskoler. Det er et stort svigt af erhvervsskoleeleverne, mener DSU-formand Frederik Vad Nielsen.

2. time

Onsdag er der parlamentsvalg i Holland, og torsdag foreligger valgresultatet. Vil den liberale Mark Rutte kunne fortsætte som premierminister? Vi får en analyse af Christian Foldager, der følger hollandsk politik tæt.

Et loft på 30 procent beboere med ikkevestlig baggrund i alle boligområder om ti år. Det er  indenrigs- og boligminister Kaare Dybvads (S) målsætning. Det fremgår af et nyt stort udspil om parallelsamfund, hvor i alt 58 boligområder og 100.000 borgere bliver underlagt nye skærpede krav. Hvorfor og hvordan skal det ske. Vi spørger ministeren, der er med i studiet.

Danske familier, der er rejst ind i landet via Tyskland, bliver meldt til politiet af den offentlige myndighed SIRI – Styrelsen for International Rekruttering og Integration – fordi borgerne ikke har været i coronakarantæne i ti dage. Det er sket i 191 tilfælde. Men de behøver kun at være fire dage i karantæne og tage en negativ pcr-test, hvis de kun opholder sig i Danmark i 24 timer. Chefredaktør Jørgen Møllekjær fra Flensborg Avis har historien. Han råber nu udlændinge og integrationsminister Matthias Tesfaye (S) op i sagen.

Hør tidligere afsnit her: