»Cordua & Steno«: Hvad bør man fra politisk hold gøre ved de voldelige fodboldfans?

Tid til opgør med fodboldfans vold, Mads Lundby om de radikales plan og Venstres boligudspil, S og LA om fremtidens sundhedsvæsen, dansk Kina-politik kræver en justering efter Taiwan-krise, og Peter Viggos status på Ukraine-krigen i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

FC København og Brøndby IF evner ikke at opføre sig ordentligt hverken på Stadion eller i det offentlige rum. I weekenden var den gal igen (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Fans fra de to store københavnske fanklubber i Superligaen evner ikke at opføre sig ordentligt hverken på Stadion eller i det offentlige rum, især Brøndby hærgede i weekenden. De hærger overalt, truer folk og udøver vold, som de vil, til stærk gene og uendelig foragt hos almindelige borgere. Når politiet forsøger at skabe en smule orden, så skal de finde sig i at blive hånet af fans bannere på stadion. Hvorfor skal samfundet dog blive ved med at finde sig i det og betale for at holde styr på Brøndbys og FCKs fodboldfans? Vi spørger regeringspartiet og Socialdemokratiets retsordfører, Bjørn Brandenborg.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

De radikale har fremlagt en økonomisk plan, der indeholder topskattelettelser. Venstre vil gøre det nemmere for danskerne at købe ejerbolig. Nu må den borgerlige-tænketank CEPOS’ cheføkonom Mads Lundby Hansen da være glad! Analyse af udspillene.

Folketingsvalget står for døren og dansk politik er ved at komme op i højt gear. Vi samler op på det hele og forsøger at uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

2. time

Hvad gør vi ved sundhedsvæsnet? Der mangler hænder, og temaet er blandt de allervigtigste for vælgerne ved dette folketingsvalg. Vi spørger Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff og Liberal Alliances ditto Henrik Dahl.

Efter Kinas voldsomme reaktion på den amerikanske parlamentsformand Nancy Pelosis besøg i Taiwan, er tiden kommet, hvor udenrigsminister Jeppe Kofod kommer ud af busken og justerer Danmarks Kina-politik. Det mener Thomas Rohden, der er formand for Dansk Kina-kritisk netværk.

Danmark er med til at afholde donorkonference for de lande, der vil hjælpe Ukraine i krigen, men nytter det noget? Hvordan går det egentlig for den ukrainske hær og gør Vestens hjælp egentlig indtryk på Putin-regimet i Moskva? Vi spørger lektor Peter Viggo Jakobsen, ph.d. i international politik og lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier ved Forsvarsakademiet.

Lyt til tidligere episoder her:

Følg Cordua & Steno på mobil