»Cordua & Steno«: Kan det betale sig for kontanthjælpsmodtagere at arbejde?

Debat mellem S og V om ny kontanthjælpsaftale, Senioranalytiker Jacob Kaarsbo om NATO-hjælp til Ukraine, beskæftigelsesminister går hårdt til Ellemann, og Marie Bjerre V og Stinus Lindgren vælger politisk musik i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

Torben Steno og Jarl Cordua Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Kontanthjælpsloftet er afskaffet og erstattet af en kontanthjælpstrappe, og der kommer flere tilskudsmuligheder til mennesker i kontanthjælpssystemet. Det er blandt resultaterne i regeringens nyligt indgåede aftale med venstrefløjen og De Radikale. De borgerlige står uden for aftalen, og de noterer sig, at gevinsten for at gå på arbejde nu bliver halveret for kontanthjælpsmodtagerne og anklager statsministeren for »klokkeklart løftebrud«, fordi hun under sidste valgkamp lovede, at ydelserne ikke måtte stige. Og det gør de nu, mener Venstre. Debat mellem Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen, og Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Henrik Møller.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

Ukrainerne har færre kanoner end russerne. Og det mærkes lige nu i Donbas, hvor russerne rykker langsomt, men sikkert frem. Vil NATO-landene kunne ændre på den situation med nye beslutninger om våbenhjælp under det igangværende forsvarsministermøde? Imens fører Ukraine en hård kampagne for snart at blive optaget som medlem af EU. Vi taler om det hele med senioranalytiker Jacob Kaarsbo fra Tænketanken Europa.

Til sidst vender vi ugen, der gik i dansk politik, hvor beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard gik hårdt til Jakob Ellemann. Vi skal også finde en modtager af »Ugens Fidusbamse«.

2. time

Traditionen tro, sætter vi en række politikere i stævne forud for Folkemødet på Bornholm. Det sker i den sidste time af programmet, hvor to politikere og værterne hver især spiller og taler om politisk musik under en titel, som vi har hentet fra det tidligere DDR, nemlig Festivalen for den Politiske Sang. I år gæster MF Marie Bjerre fra Venstre den traditionsrige festival sammen med MF Stinus Lindgren fra De Radikale, der både lover pop og dødsmetal til øregangene.

Hør de seneste afsnit her:

Følg Cordua & Steno på mobil