»Cordua & Steno«: Jarlovs konservative fremtidsvision

Macron uden flertal, udland dropper dansk film efter streamingafgift, Jarlovs konservative fremtidsvision, Tour de France som ubeskrivelig god forretning, mørke skyer over dansk økonomi, og EU-Kommissionen vil begrave stridsøksen overfor Polen. I »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

Cordua & Steno Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Præsident Macrons parti mistede sit flertal ved søndagens franske parlamentsvalg. Hvad betyder det? Hvordan regerer han videre? Og med hvem? Og hvorfor gik det, som det gik? Vi spørger Weekendavisens Frankrigskorrespondent, Aske Munck.

Partierne i rød blok har vedtaget en streamingafgift, da de sammen indgik den seneste medieaftale. Politikerne pålægger streamingfirmaer som Netflix, HBO og andre en afgift på seks procent af omsætningen, men også TV 2 skal betale afgiften. Halvdelen af provenuet skal gå til støtte af dansk film. Men nu har en række streamingfirmaer efterfølgende bebudet, at de helt dropper danskproduceret film og tv. Det sker dog med henvisning til en rettighedsaftale, der blev indgået i december, og som fordyrer filmproduktion generelt i Danmark. Er afgiften stadig en god idé? Debat mellem medieordførerne Charlotte Broman Mølbæk fra SF og De Konservatives Birgitte Bergmann.

Vi skal igennem ugen, der gik i dansk politik, hvor dansk politik mistede en af sine mest markante skikkelser, og hvor coronaen igen får regeringen til at holde pressemøde om situationen. Undervejs skal vi også forsøge at finde en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

2. time

De Konservative stormer frem i meningsmålingerne, og spekulationer om en tid under en ny konservativ statsminister tager til. Men hvordan kan man beskrive den konservative fremtidsvision? Hvad vil K ændre i forhold til dagens samfund. Vi spørger en af partiets ideologer, folketingsmedlem Rasmus Jarlov.

Tour de France kommer til Danmark, og det kommer til at koste kommuner og stat en sjat millioner af skatteborgernes kroner. Alligevel kalder erhvervsminister Simon Kollerup (S) investeringen »en ubeskrivelig god forretning for Danmark«. Har han ret? Vi spørger Berlingskes økonomiske redaktør, Ulrik Harald Bie, der også tager et generelt kig i krystalkuglen for dansk økonomi, hvor stadigt mørkere skyer viser sig.

Få lande har som Polen bidraget til Ukraines forsvar efter Ruslands angreb på landet. Et flertal i EU-Kommissionen vil gerne begrave stridsøksen over for Polen og udbetale de 35 milliarder euro, som siden 2020 har været tilbageholdt, fordi landets konservative PiS-regering har undermineret retsstaten. Noget, den har fået adskillige domme ved EU-Domstolen for. Men har Polens regering ellers leveret indrømmelser på området, der kan retfærdiggøre det? Vi spørger Polens-kender Mikael Hardenfeldt.

Hør de seneste afsnit her:

Følg Cordua & Steno på mobil