»Cordua & Steno«: Red SAS for Københavns skyld

Mød Moderaterne, Aske Munck om parlamentsvalg i Frankrig, ny terrorbølge kan være på vej indover Vesten, overborgmester vil redde SAS for Københavns skyld og ny EU-mindsteløns betydning for den danske forhandlingsmodel. I »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

Jarl Cordua & Torben Steno. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Grundlovsdag blev det nye midterparti Moderaterne stiftet. Blandt partiets mange nye folketingskandidater er Nikolaj Gam-Pedersen, der længe har deltaget i arbejdet med at udvikle partiets politik. Gam-Pedersen er gæst i studiet, hvor vi diskuterer behovet for det nye parti, og hvordan partiets politik i øvrigt adskiller sig fra de andre etablerede partiers.

Det er kl. 10.05 i »Cordua & Steno« på Berlingske, og programmet kan høres live via Facebook.

Vi skal have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager og runde ugen i dansk politik, hvor statsministeren nu også forestiller sig en regering henover midten. Men hvor realistisk er det?

Søndag løber første valgrunde af parlamentsvalget i Frankrig af stablen. Macrons parti er igen på stemmesedlen i form af en centrumkoalition, der kalder sig Ensemble. Overfor den står et venstreorienteret alternativ, som er en koalition, der kalder sig for NUPES, og som i meningsmålinger har fået vind i sejlene. Hvordan kan det være? Vi taler med Weekendavisens korrespondent i Frankrig, Aske Munck.

2. time

Terrorbevægelsen al-Qaeda er tilbage i Afghanistan. Den opererer nu på samme måde som i slutningen af 1990erne, da ekstremismen herskede, og terrorbevægelsen havde baser i det Taleban-styrede land. Det er dårligt nyt. Terrorforskere frygter, at vi snart ser en terrorbølge skylle ind over Vesten igen. De mener, at terrororganisationer forbereder sig og gør det i ly af Ukraine-krigen. Analyse af Berlingskes sikkerhedspolitiske korrespondent, Kristian Mouritzen.

Den svenske stat smækker nu kistelåget med skattekroner i overfor flyselskabet SAS. Det skal være slut med, at skatteyderne redder flyselskabet, hver gang der er smalhals. Hvad gør den danske stat? Politikerne er uenige og diskuterer stadig sagen. Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er dog ikke i tvivl: SAS må reddes for Københavns skyld. På Berlingske anbefaler erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen de danske politikere at finde vejen ud af ejerskabet sammen med svenskerne. Debat i studiet.

I EU er politikerne i Rådet og i Parlamentet blevet enige om en mindsteløn. Danmark var undervejs imod bestræbelserne. Men nu kommer der snart et direktiv. Hvad vil man gøre ved det? Får det betydning for vores danske model, hvor arbejdsgivere og lønmodtagere finder sig til rette om mindsteløn i en forhandling? Vi spørger Henrik Møller, der er S-regeringspartiets beskæftigelsesordfører og næstformand i Folketingets Europaudvalg.

Lyt til tidligere afsnit her:

Følg Cordua & Steno på mobil