VW ransaget flere steder i Tyskland

Tysk politi har torsdag gennemført en storstilet ransagning hos Volkswagen i Wolfsburg og andre steder.

Foto: JOHN MACDOUGALL.
Læs mere
Fold sammen

Formålet med ransagningen var at finde papirer og andet, som har at gøre med udstødnings-skandalen. Det oplyser statsadvokaturen i Braunschweig ifølge Süddeutsche Zeitung.

Ransagningen blev gennemført af omkring 50 kriminalbetjente  og tre statsadvokater ,

Ransagningen kommer næsten tre uger efter, at VW for første gang offentligt indrømmede, at koncernen har indbygget software i 11 millioner dieselbiler, som har til formål at snyde med de test, som myndighederne gennemfører, når de typegodkender biler. I testen udleder bilerne ike mere NOx, end de må, men ude på vejene er forureningen mangedoblet.

Den offentlige indrømmelse fra VW kom 18. september, og 23. september anmeldte VW selv sagen til politiet, som siden har sigtet blandt andet den tidligere koncernchef Martin Winterkorn for bedrageri. Winterkorn trådte selv tilbage 23. september.

Politiets undersøgelser tager blandt sigte mod at finde ud af, hvem der kendte til snyde-indretningerne, og hvem der traf beslutningen om at installere dem. Winterkorn selv siger, at han intet vidste.

I øjeblikket gennemfører Energiudvalget i USAs Repræsentanternes Hus  en afhøring af Michael Horn, VWs USA-chef. I en erklæring lige inden afhøringen begyndte, indrømmede han, at han hørte om problemet med manglende overholdelse af forureningskravene allerede i foråret 2014, men han sagde ikke noget om, hvornår han hørte om selve manipulationsanordningerne.

I dagens afhøring forklarede han, at da han hørte om problemet, bad han VWs eksperter undersøge det, og de kendte ikke noget til, hvad problemet var.

»Hele jeres armé af dygtige ingeniører og teknikere vidste ingenting? Det virker komisk,« replicerede Tim Murphy, formanden for det underudvalg, der gennemfører høringen.