VWs undersøgelse af dieselgate har to ingeniører i kikkerten

Søgelyset er nu rettet mod to ingeniører i den skandaleramte tyske bilproducent Volkswagens interne undersøgelse af, hvem der havde ansvaret for, at selskabet snød amerikanske myndigheders test af selskabets dieselbiler.

Foto: FRANCK FIFE.
Læs mere
Fold sammen

Det oplyser kilder tæt på undersøgelsen, skriver the Wall Street Journal.

Det er Ulrich Hackenberg, der er Audis chefingeniør, og Wolfgang Hatz, der blandt andet har udviklet Prosches Le Mans-vindende motor, som er blevet fanget foran bilgigantens projektørlys. Begge er at finde blandt en række medarbejdere, der allerede er blevet suspenderet som følge af Volkswagens undersøgelse.

Ulrich Hackenberg og Wolfgang Hatz, der ifølge the Wall Street Journal anses for at være blandt Tysklands bedste industri-ingeniører, fik tildelt ansvaret for udviklingsenheden hos Volkswagen kort tid efter, at Martin Winterkorn blev udnævnt til administrerende direktør i 2007. Martin Winterkorn er i mellemtiden blev afskediget som følge af skandalen.

De to ingeniører skulle angiveligt have installeret software i Volkswagens dieselbiler, som var designet til at snyde myndighedernes test af, hvor meget NOx bilerne udledte.

The Wall Street Journal har ikke kunnet få en kommentar fra Ulrich Hackenberg, Wolfgang Hatz eller Martin Winterkorn.

Volkswagen-aktien falder mandag eftermiddag med 0,1 pct. til 101,95 euro.