USA trækker i land: Stempler ikke Kina som valutamanipulator

USA vil ikke omgående stemple Kina som valutamanipulator, men vil derimod overvåge kineserne via den gængse proces i ministeriet, sagde USA's finansminister, Steven Mnuchin, torsdag.

Arkivfoto. USA vil ikke omgående stemple Kina som valutamanipulator, men vil derimod overvåge kineserne via den gængse proces i ministeriet, sagde USA's finansminister, Steven Mnuchin, torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ronnie Chua

Det skriver Financial Times.

Det er på trods af Donald Trumps valgløfte om at stemple Kina som valutamanipulator på hans første dag i embedet. Præsidenten stod dog ved sin opfattelse af Kina på trods af finansministerens retræte.

J»eg mener, at de er stormestre i valutamanipulation. Så jeg har ikke holdt mig tilbage. Lad os se, hvad der sker,« sagde Donald Trump i et interview med Reuters.

Dette er blot en af mange instanser, hvor det virker til, at Donald Trump og hans udvalgte ministre har forskellige synspunkter på vigtige problemstillinger. Det gælder både styrken af dollaren, engagementet i Nato og forholdet til Sydkorea og Japan.

Ifølge eksperter bevæger administrationen sig mere mod en traditionel republikansk holdning til mange emner og væk fra Donald Trumps mere vidtfavnende holdninger, skriver Financial Times.