Valuta: Dollar knejser og yen dejser

Udtalelser fra de store centralbanker og tilknyttede renteforventninger dominerer dagens valutamarkeder, hvor dollar trækkes op, mens yen presses.

Finansmarkedet har ifølge Bloomberg News kvitteret med en forhøjelse af sandsynligheden for en amerikansk renteforhøjelse i september til 44 pct. fra 22 pct. før fredagens bankmøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jason Lee

Mandagens valutahandel præges fortsat af fredagens udtalelser på centralbankmødet i Jackson Hole, Wyoming, USA, hvor chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, udtalte sig positivt om udviklingen i amerikansk økonomi. Og efterfølgende påpegede bankens vicechef, Stanley Fisher, at det ikke er udelukket, at der kan komme en forhøjelse allerede i næste måned.

Finansmarkedet har ifølge Bloomberg News kvitteret med en forhøjelse af sandsynligheden for en amerikansk renteforhøjelse i september til 44 pct. fra 22 pct. før fredagens bankmøde.

Udtalelserne støtter dollar, der mandag middag er styrket til 1,1181 dollar per euro fra 1,1200 dollar mandag morgen og 1,1275 dollar fredag eftermiddag.

Mens der er udsigt til strammere pengepolitik i vest, står barometeret på svækkelse i øst.

Her har centralbankchef Haruhiko Kuroda gentaget sin velvillige indstilling til yderligere pengepolitiske lempelser for at få gang i den japanske økonomi.

Og det rammer yen, der svækkes til 102,21 yen per dollar fra 102,15 yen mandag morgen og 100,50 yen fredag eftermiddag. Over for euro et yen styrket en kende til 114,25 yen per euro fra 114,40 yen mandag morgen, men svækket fra 113,30 yen per euro fredag eftermiddag.

I Sverige skuffede dagens tal for udviklingen i detailhandlen i juli med en stigning på 1,1 pct. mod en ventet stigning på 1,1 pct. Skuffelsen udløste en umiddelbar svækkelse af den svenske kr. til 9,5050 svenske kr. per euro fra 9,4850 svenske kr. før offentliggørelsen af tallet. Siden har den svenske kr. dog fundet niveauet på 9,4944 svenske kr. per euro.