Opec slår revner efter uenighed om oliepris

En række frustrerede olieproducenter i Opec forsøger at lægge pres på Saudi-Arabien for at få landet til at hjælpe med at hæve olieprisen fra det nuværende meget lave niveau.

- Saudierne har oversvømmet markedet, hvilket ikke giver plads til andre. Folk i Opec er trætte af den saudiske overproduktionspolitik, og har tabt mange indtægter på grund af den, siger en kilde tæt på Opec til Wall Street Journal. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALI JAREKJI

Det skriver Daily Telegraph.

Ifølge avisen har en række lande, herunder Algeriet, Venezuela og Iran, forsøgt at lægge pres på Saudi-Arabien. Saudierne besluttede i november sidste år at hæve landets olieproduktion til mere end 10,6 mio. tønder olie om dagen , hvilket har gjort det umuligt for andre medlemmer at hæve prisen.

- Saudierne har oversvømmet markedet, hvilket ikke giver plads til andre. Folk i Opec er trætte af den saudiske overproduktionspolitik, og har tabt mange indtægter på grund af den, siger en kilde tæt på Opec til Wall Street Journal.

Algeriet skal blandt andet have sendt et brev rundt internt i organisationen med forskellige forslag til, hvordan prisen igen kunne hæves, heriblandt individuelle produktionskvoter.

Saudi-Arabien og de tætteste allierede omkring den persiske golf sidder på knap 18 mio. tønder olie om dagen ud af Opecs samlede kvote på knap 30 mio. tønder.

WTI-olien koster fredag morgen knap 40,8 dollar pr. tønde, omtrent det halve af prisen fra oktober 2014.