Omsætningen og overskud falder hos Electrolux

Den svenske industrikoncern Electrolux, der blandt andet producerer hårde hvidevarer, kom ud af andet kvartal med et regnskab, der ikke helt levede op til analytikernes forventninger på bundlinjen.

Foto: ANNA LITTORIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Omsætningen overraskede positivt og landede på 27,7 mia. skr., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en omsætning på 27,4 mia. skr. Der er tog tale om en smule tilbagegang fra 27,8 mia. skr. i 2012.

På bundlinjen endte nettoresultatet på 642 mio. skr., svarende til 2,24 skr. per aktie, en smule mindre end analytikernes forventninger til et resultat på 675,7 mio. skr. eller 2,49 skr. per aktie. Nettoresultatet faldt 8,4 pct. fra resultatet på 701 mio. skr. i andet kvartal af 2012.

Selskabets administrerende direktør, Keith McLoughlin, skriver i en kommentar til regnskabet, at årsagen skal findes i Europa, hvor udviklingen har været svag.

»Electrolux i Nordamerika har opretholdt den stærke vækst i salg og indkomst i andet kvartal, hvilket forventes at fortsætte resten af året. Alle vores operationer i Europa lider fortsat af svag efterspørgsel på grund af den negative prisudvikling,« skriver direktøren.

/ritzau/FINANS