Nokia skuffer i andet kvartal

Omsætningen er markant lavere end ventet i den finske mobilkoncern, som dykker mere end fem procent efter offentliggørelsen af regnskabet.

Nokia-topchef Stephen Elop med den nye Lumia 1020, som har et kamera på hele 41 megapixel. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Den finske mobilkoncern Nokia solgte mindre end ventet i andet kvartal.

Omsætningen lander på 5,7 milliarder euro - 600 millionerne mindre end markedet havde regnet med og 24 procent lavere end i samme kvartal sidste år.

Nokia er påvirket af et vigende salg af almindelige mobiltelefoner, kombineret med fortsat store problemer med at få salget af smartphones op i gear.

Antallet af solgte mobiltelefoner falder med 20 millioner til 53,7 millioner styk i forhold til sidste år, men også antallet af solgte smartphones falder fra 10,2 millioner til 7,4 i andet kvartal 2013.

Driften giver et underskud på 115 millioner euro.

Aktiemarkedet straffer aktien, som faldt mere end fem procent umiddelbart efter offentliggørelsen på børsen i Helsinki.

Den tidligere så dominerende mobilkoncern tror på, at man kan genvinde tidligere tiders storhed gennem Lumia-serien, der i sidste uge blev udvidet med en 1020-model med et kamera på hele 41 megapixel.

»Vi er meget stolte af de nyskabelser, som vores Lumia-team har lavet. Fra Lumia 520 - vores billigste Windows 8-produkt, som har fået en stærk start på markeder som Kina, Frankrig, Indien, Thailand, Storbritannien, USA og Vietnam - til Lumia 1020, vores stjerne inden for visuelle produkter, som vi afslørede for verden i sidste uge,« skriver Nokia i regnskabet.

I sidste måned kom det frem, at Nokia stopper produktionen af sin tidligere storsællert, Symbian-telefonen, der var den mest udbredte smartphone, før Apples iPhones rystede mobilverdenen.

Første juli forstummede tanker om et opkøb af Nokia, da mobilproducenten købte sin tyske partner Siemens ud af Nokia Siemens Networks (NSN), der er en af verdens største leverandører af teleudstyr.

Tidligere har målet ellers været et salg, men for 12,6 milliarder kroner er Nokia nu eneejer af SNS. som leverer et driftsoverskud på otte millioner euro - en markant forbedring i forhold til samme periode sidste år, hvor bundlinjen var et blodrødt minus på 226 millioner euro.