Obama vil tage kontrollen med sikkerhed i førerløse biler

Nu overvejer den amerikanske regering at indføre faste standarder for sikkerheden.

Foto: Olivier Douliery. - Hvis en førerløs bil ikke er sikker, har vi beføjelserne til at fjerne dem fra vejene. Vi vil ikke tøve med at beskytte befolkningens sikkerhed. Vi skal gøre det rigtigt, skriver præsident Obama i et indlæg i avisen Pittsburgh Post-Gazette mandag.
Læs mere
Fold sammen

Præsident Barack Obamas regering oplyser mandag, at den overvejer at overtage godkendelsen af teknologien i førerløse biler, før bilerne for alvor bliver sat på vejene i USA.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

USA's transportministerium har i forvejen udsendt retningslinjer for, hvordan bilfabrikanter sikrer, at førerløse biler bliver klar til at køre på offentlige amerikanske veje.

Men nu overvejer regeringen at indføre faste standarder for sikkerheden.

- Hvis en førerløs bil ikke er sikker, har vi beføjelserne til at fjerne dem fra vejene. Vi vil ikke tøve med at beskytte befolkningens sikkerhed. Vi skal gøre det rigtigt, skriver præsident Obama i et indlæg i avisen Pittsburgh Post-Gazette mandag.

Pittsburgh er blevet kendt som en foregangsby for førerløse biler. Transporttjenesten Uber bruger således førerløse biler på vejene i byen.

Bilfabrikanter og andre firmaer kæmper om at udvikle de bedste køretøjer, der kan køre selv.

Den amerikanske regering tillader i øjeblikket, at fabrikanter selv tjekker op på, om deres køretøjer overholder sikkerhedsreglerne.

Obama skriver også, at regeringen overvejer at indføre føderal lovgivning om førerløse biler, for at undgå at der er forskellige regler i hver delstat.

Amerikanske myndigheder har efterforsket Tesla Motors autopilotsystem, der i maj var involveret i en dødsulykke i Florida.

Systemet i den førerløse bil var ikke blevet godkendt af nogen myndigheder inden ulykken.