Mystisk vindmøllebrand hos Vestas

Den danske vindmøllegigant Vestas ser med bekymring på udbrud af brand i canadisk vindmøllepark. Årsagen er endnu ukendt.

Læs mere
Fold sammen
Lørdag morgen loal tid udbrød der brand i en vindmølle i Kent Hills vindmøllepark i New Brunswick på den canadiske østkyst. Der var tale om en model af typen V90-3.0 MW-mølle, der bliver fremstillet af Vestas. Der er endnu ikke nogen forklaring på ildebranden, men ifølge lokale medier ser den danske vindmøllefabrikant med bekymring på ildebranden, og der er allerede folk på stedet for at undersøge det nærmere.

”Det er åbenbart første gang det her nogensinde er sket på denne mølletype, så de er selvfølgeligt ganske bekymrede,” siger talsmand for TransAlta Jason Edworthy til lokalmediet Times Transcript.

Ingen indflydelse på aktiekursen
Branden kom ifølge firmaet TransAlta, der driver parken, hurtigt under kontrol, der var ingen tilskadekomne, og de 31 andre vindmøller i parken fungerer fortsat uden problemer. Branden burde heller ikke umiddelbart volde Vestas-aktien nogen problemer, vurderer senioranalytiker hos Sydbank, Jakob Pedersen.

»Der sidder måske en eller to investorer og tænker »sælg, sælg, nu bryder det hele i brand«, men det her burde efter min bedste overbevisning ikke komme til at påvirke aktiekursen, slet ikke på lidt længere sigt. Vi kommer til at høre flere af den her slags historier, efterhånden som vindmølleparkerne breder sig ud over verden, og Vestas har altså et enormt antal møller rundt omkring. Det bliver en del af hverdagen og burde under normale forhold ikke påvirke aktien negativt,« siger han.

V90-3.0 MW-møllen blev introduceret i 2002, og siden har Vestas installeret flere end 1000 af dem verden over, oplyser selskabet på dets hjemmeside.