Multimilliardæren Soros: May vil ikke holde længe, og Trump er en vordende diktator

Den amerikansk-ungarske finansmagnat, filantrop og politiske aktivist, George Soros, er ikke imponeret af den britiske premierminister og USA kommende præsident.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 86-årige amerikansk ungarske storinvestor, hedgefond-legende, multimilliardær, filantrop og politiske aktivist, George Soros, leverede torsdag en bredside mod den britiske premierminister Theresa May og ikke mindst USA kommende præsident Donald Trump.

Det skete følge den britiske avis The Guardian på et pressemøde i forbindelse med World Economic Forums årlige topmøde i Davos i Schweiz.

George Soros har tjent en formue på især spekulativ valutahandel, og i dag hører han til blandt verdens absolut rigeste med en formue på omkring 170 mia. kroner. På Forbes seneste rigeliste figurerer han som nr. 19. Han har brugt en del af pengene på at etablere Open Society Foundation, som har til formål af fremme demokratiske regeringer i verden, og organisationen MoveON.org, som skal få flere almindelige mennesker ind i politik.

Hverken Theresa May eller Donald Trump finder nåde for George Soros skarpe blik.

Donald Trump er en »vordende diktator«, som »vil fejle«. Han er en »bedrager og en svindler«, som vil få »meget vidtgående indflydelse på Europa og andre dele af verden,« forudser George Soros ifølge The Guardian.

Soros støttede aktivt Trumps modkandidat, demokratiske Hillary Clinton, og donerede blandt andet 40 mio. kr. til hendes kampagne. Efter valget skal han ifølge Wall Street Journal angiveligt have tabt i størrelsesordenen knap syv mia. kr., da markederne faldt i kølvandet på Trumps sejr i begyndelsen af november sidste år.

Heller ikke den britiske premierminister, Theresa May, der også var i Davos torsdag for at tale om Storbritanniens exit fra EU, går ram forbi den aldrende investors skarpe tunge.

»Efter min opfattelse er det usandsynligt, at premierminister May rent faktisk vil forblive ved magten. Hun har allerede en meget splittet regering og et meget lille flertal i parlamentet. Og jeg tror ikke, hun vil holde,« sagde Soros på pressemødet.