Kritikken hagler ned over Grækenland i forhandlinger om nye lån

Embedsmænd i Berlin og Bruxelles er chokerede over manglende fremgang i forhandlingerne med Grækenland, der ikke har fundet nye reformer men i stedet konstant beder om flere penge, skriver medier.

Grækenland frygter at løbe tør for penge inden tilbagebetalingen af lån for 747 mio. euro i maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stemningen i forhandlingerne om endnu en redningspakke til Grækenland er på lavpunktet, skriver tyske og britiske medier. Blandt embedsmændene er der stor frustration over den manglende fremgang hos grækerne, der trods formaninger om det modsatte ikke er kommet med nævneværdige nye reformer, der skal retfærdiggøre nye lån.

Tyske Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung citerer embedsmændene for at sammenligne grækerne med taxachauffører, der udelukkende beder om penge, mens Den Internationale Valutafonds (IMF) direktør, Christine Lagarde, fortæller til britiske The Guardian, at der er daglige besværligheder med grækerne.

Grækenland betalte i sidste uge 450 mio. euro tilbage til IMF, og yderligere 747 mio. euro skal falde den 12. maj. Frygten går på, at grækerne ikke har pengene, efter at have udbetalt mere end 1,5 mia. euro i sociale ydelser i denne uge. Grækerne har bedt om yderligere lån for at undgå bankerot, men har indtil videre ikke leveret de efterspurgte reformer.

Til gengæld gjorde de sig yderligere upopulære i Berlin ved i weekenden at kræve en omfattende krigsskadeerstatning fra Tyskland efter besættelsen i Anden Verdenskrig - noget tyskerne har afvist.

I torsdags mødtes finansministrene i eurogruppen til et møde, der resulterede i en tidsramme på seks dage for at finde en troværdig plan for reformer i Grækenland. Næste møde er 24. april, og her skal ministrene godkende udbetalingen af 7,2 mia. euro, men altså kun hvis grækerne leverer reformerne.