Kina slår hårdt ned på børsmæglere og skyggebanker

Den kinesiske regering har iværksat en større efterforskning af skyggebanker og børsmæglere i forsøget på at stoppe landets kapitalflugt.

Kinesiske myndigheder efterforsker fem af Kinas største mæglere og har iværksat en efterforskning af såkaldte undergrundsbanker for finansiel forsømmelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kinesiske regering har iværksat en større efterforskning af skyggebanker og børsmæglere i forsøget på at stoppe landets kapitalflugt.

Det skriver avisen Daily Telegraph.

Landets myndigheder efterforsker fem af Kinas største mæglere og har iværksat en efterforskning af såkaldte undergrundsbanker for finansiel forsømmelse. Indtil videre har det udmøntet sig i 17 anholdelser for svindel med bankkort og razziaer mod pantelånere i casino-regionen Macau, skriver Daily Telegraph.

Kinesisk lov begrænser individuelle pengeoverførsler til 50.000 dollar om året, men såkaldte skyggebanker har fungeret som en effektiv måde at sende penge ud af landet på indtil videre.

Overførslerne udgør en trussel mod Kinas finansielle sikkerhed og valutakurspolitik, siger Meng Qingfeng fra ministeriet for offentlig sikkerhed ifølge avisen, og Xinhua, der er det kinesiske styres officielle nyhedsbureau, har efterlyst en rensning af kapitalmarkederne og givet bankerne skylden for lyssky manøvrer, der har intensiveret krisen.