Kina appellerer til Trump om at snakke Taiwan via Kina

Kina vil ikke finde sig i Donald Trumps tilnærmelser til Taiwan, der af kineserne betragtes som en udbryderprovins. Al kommunikation skal gå via Beijing.

Donald Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kinesiske udenrigsministerium skriver lørdag på dets hjemmeside, at politikken om et samlet Kina ikke er til diskussion. Den politik gælder også i forholdet til USA.


Meldingen kommer, efter at Trump til avisen Wall Street Journal har sagt, at USA kunne udfordre og forhandle om denne politik.


USA har accepteret politikken om et samlet Kina - med Taiwan - siden 1979.


Men den praksis har den kommende præsident i USA åbenbart planer om at sløjfe.


Blandt andet udløste det vrede i Beijing, da Trump i december sidste år accepterede et opkald fra Taiwans præsident, efter at Trump havde vundet præsidentvalget i USA.


Den kommende amerikanske præsident har i et interview med Fox News også krævet indrømmelser på handelsområdet, hvis ikke amerikanerne skal skifte standpunkt.


USA's Kina-politik går ud på, at amerikanerne officielt regner regeringen i Beijing som den eneste lovlige regering i Kina. Det betyder, at USA ser Taiwan som en del af Kina.


Donald Trump har adskillige gange langet ud efter Kina - blandt andet for at devaluere landets valuta i et påstået forsøg på at skade USA.