KFX dykker efter bank-opkøb

Danske Bank-aktien var tirsdag middag fortsat under pres efter købet af en irsk og nordirsk bank. Faldet i Danske Bank ramte KFX-indekset hårdt, og det danske marked klarede sig væsentlig dårligere end resten af Europa.

KFX-indekset var ved 11.45-tiden faldet 2,52 point (0,89 pct.) til 280,54, da alene Danske Bank trak 2,3 indekspoint ned i det samlede regnskab efter et fald på 7,75 kr. til kurs 166.

Ifølge analytiker Stig Nymann fra Sydbank er prisen for de to banker på i alt 10,4 mia. kr. rimelig høj, og også Jyske Bank vurderer, at prisen målt på nøgletal er højere end banker normalt handles til. Analytikerne er dog ikke afskrækkede, og Nymann vurderer, at det irske og nordirske marked er et spændende sted at være med gode vækstmuligheder.

Med overtagelsen af den National Irish Bank i Dublin og Northern Bank i Belfast får Danske Bank med et slag i alt godt 150 filialer i området og en markedsandel på 3 pct. i Irland samt godt en tredjedel af det nordirske marked. Omkostningsniveauet i bankerne ventes at kunne sænkes med ca. 15 pct., og overtagelsen ventes allerede at påvirke Danske Banks indtjening positivt fra 2006. Modsat har det været nødvendigt at reducere bankens aktietilbagekøbsprogram med 1 mia. kr. til 2 mia. kr.

(RB-Børsen)