Finansrådet anbefaler revision af revisorreglerne

Uden et revisorgodkendt regnskab vil mange direktører få problemer med at låne penge i banken, fastslår Finansrådet.

Finansrådet kaster sig nu ud i debatten om en fjernelse af revisorpligten for de mindre danske virksomheder.

Bankernes fælles talerør vender sig imod, at virksomheder med en omsætning på op til 58 mio. kr. generelt slipper for kravet om revísors blå stempel. Uden et revisorgodkendt regnskab vil de fleste selskabsdirektører få svære problemer med at låne penge i banken, fastslår afdelngschef Susanne Schøtt fra Finansrådet.

»I forbindelse med kreditgivning tillægger bankerne kravet om revisionspligt og det revisorgodkendte regnskab stor betydning, så generelt mener vi, at revisionspligten for virksomheder i regnskabsklasse B skal bevares,« siger hun.

Man kunne overveje at slække på kravene for de allermindste selskaber med en meget lav erhvervsaktivitet, mener Susanne Schøtt. Omvendt bør kravet gælde for holdingselskaber af enhver art, fordi de ofte dækker over særegne konstruktioner, påpeger hun.

Låntagning besværliggøres
En langt mere besværlig låntagning for virksomhederne er en logisk konsekvens af en fjernet revisionspligt, mener professor i erhvervsret Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet.

»Dropper man de reviderede regnskaber, så vil banker og kreditgivere alligevel kræve en form for sikkerhed, når potentielle låntagere kommer ind i banken strittende med deres egne regnskaber. Så mange vil alligevel skulle bekoste en revisionsgennemgang,« siger han.