Elektronisk faktura fra Navision

Elektronisk fakturering er et krav fra det offentlige til alle leverandører fra 1. februar 2005. Derfor tilbyder PBS og Celenia Software nu et tillægsmodul, så alle kunder med Microsoft Business Solutions-systemer (Axapta, Navision, XAL og C5) kan overholde lovkravene.

Læs mere
Fold sammen
Uden papirfakturaer undgår man ekstra indtastning, porto og pakning. Derfor skal alle statslige institutioner fra februar kunne modtage fakturaer elektronisk. Th.

Nu skal der mere fut på Toshiba

Den japanske IT-producent Toshiba satser nu fuldt på at lade batterier erstatte med brændselsceller, så f.eks. bærbare computere ikke så hurtigt løber tør for energi. Toshiba har netop overtaget de sidste 49 procent af aktierne i Toshiba International Fuel Cells, som siden marts 2001 har forsket i at skaffe energi på en ny måde til IT-udstyret. Th.

Vidensamarbejde om »talende« IT

Et højteknologisk netværk skal binde danske vidensmiljøer sammen med fokus på udviklingen af IT-systemer, der er bygget ind i forskellige produkter, så de kan kommunikere med andre computersystemer. Forskningsaktieselskabet Alexandra-Instituttet, som har hjemme i IT-byen Katrinebjerg i Århus, har fået fire millioner fra Videnskabsministeriet til at stå for det nye net. Foreløbig har 32 virksomheder og organisationer meldt deres interesse, heriblandt Nokia, TDC, Sydvest Energi, Danfoss og Grundfos. Th.

Dødningevirus lammer mobiltelefoner

En ondsindet virus har kastet sig over de mere avancerede mobiltelefoner. »Skulls« (dødningehoveder) hedder den, og nyeste udgave spreder sig trådløst gennem Bluetooth-senderen på mobiltelefonen. Forgængeren byttede alle ikoner på mobiltelefonen ud med dødningehoveder og lammede den helt men kunne ikke sprede sig. Skulls i version B bruger de nuværende ikoner - men resultatet er det samme. Udsatte modeller er bl.a. 60-serien fra Nokia. Th.

Gratis digitaloptagelse af telefonmøde

Telefirmaet Netconnect Systems giver hele december mulighed for gratis at få optaget telefonmøder digitalt via Internet. Alle får lov at afprøve mulighederne uden at skulle have penge op af lommen. Man besøger netadressen meet.dk og registrerer sig. Her får man så brugernavn og en adgangskode til den gratis optagefunktion. Alle med fastnet- og mobiltelefoner kan afprøve mulighederne. Th.

Server-es til HP i Danmark

IT-producenten Hewlett-Packard sidder nu på 53 procent af det danske UNIX-servermarked, altså de tungere drenge. Tallene for tredje kvartal kommer fra analysehuset IDC, og HPs markedsandel er dermed vokset med 18,9 procent på tre måneder. HP har satset voldsomt på at sælge Itanium-baserede servere. Det totale UNIX-salg i Danmark steg med 24 procent til godt 100 millioner kroner i tredje kvartal. Th.

MSN klar med egne netsider med nøgle

Microsofts MSN-tjeneste, som nok er bedst kendt for Hotmail og straksbeskedprogrammet Messenger, tilbyder nu brugerne at oprette et særligt netsted, som andre kun kan besøge med tilladelse fra indehaveren. Her kan man oprette en netdagbog (også kaldet weblog), dele billeder, filer og sin personlige musikliste med andre. MSN Spaces, som tilbuddet er døbt, kan automatisk give kontaktpersonerne besked gennem Messenger og Hotmail, når netsiden opdateres. MSN Messenger er samtidig sendt ud i en ny version - foreløbig en prøveudgave. Th.

Lavpris-Windows ud i flere lande

Lavprisudgaven af Microsoft Windows XP vil om få uger blive sendt på markedet i tre asiatiske lande og Rusland. Inden nytår vil Windows XP Starter Edition ligge på computere i Malaysia og Indonesien, og i begyndelsen af 2005 kommer den til Indien og Rusland. Lavprisudgaven forinstalleres på PCer. Den rummer de grundlæggende funktioner i Windows XP samt et hjælpesystem for førstegangsbrugere målrettet lokale sprog. Microsoft håber at vinde marked i områder, hvor computere hidtil ikke har været så udbredt. Samtidig er det et middel i kampen mod alternative styresystemer som Linux. Th.