Donald Trump vil bremse WTO-aftale mellem EU og Storbritannien

Den amerikanske regering tilslutter sig en række lande, der modsætter sig en aftale mellem Storbritannien og EU om at dele EU's værdifulde WTO-landbrugsimportkvoter.

Arkivfoto. Den amerikanske regering tilslutter sig en række lande, der modsætter sig en aftale mellem Storbritannien og EU om at dele EU's værdifulde WTO-landbrugsimportkvoter.  Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Donald Trump har, ifølge Financial Times, været en af de mest prominente internationale fortalere for brexit og har tidligere lovet at hurtigt forhandle en handelsaftale på plads med Storbritannien efter brexit.

Men med USA's indblanding i WTO-aftalen mellem EU og Storbritannien, signalerer præsidenten, at han vil føre en hård forhandlingspolitik.

Argentina, Brasilien og New Zealand sendte i sidste uge et fælles brev til EU's og Storbritanniens WTO-ambassadører, hvor de protesterede mod en indgået aftale mellem de to parter, om hvordan EU's WTO-landbrugskvoter skal fordeles efter brexit.

Landbrugsimportkvoterne giver WTO-medlemslande lov til at eksportere varer til en lav toldsats op til en bestemt mængde, hvorefter toldsatsen stiger.

USA og de andre lande argumenterer for, at aftalen mellem Storbritannien og EU er uretfærdig og vil tillade begge parter at mindske deres forpligtelser over for de andre WTO-lande, som risikerer en mindre markedsandel som følge af aftalen.

Financial Times skriver, at EU og Storbritannien vil præsentere aftalen over for de andre WTO-medlemslande i uge 42 under landbrugsugen.