Det kører for Tivoli

Forlystelse. Tivoli er stadig topscorer, når det kommer til besøgende. Og der er langt ned til nummer to og tre.

Tivoli er fortsat den mest populære forlystelse i Danmark. Således valgte 4,4 mio. mennesker at lægge vejen forbi haven i 2006.

Det er en stigning fra knap 4,2 mio. gæster i forhold til året før. Det viser tal fra organisationen Visit Denmark. Tivoli fører således suverænt konkurrencen om de fleste besøgende.

Knap to millioner færre på BakkenAndenpladsen indehaves af Dyrehavsbakken, der i 2006 havde 2,6 mio. gæster hvilket er uændret i forhold til 2005.

På tredjepladsen finder vi Legoland, der sidste år havde besøg af 1,5 mio. mennesker. Det var også tallet i 2005.

Dyrene i Zoologisk Have blev i 2006 besøgt af lidt flere end 1,1 mio. børn og voksne, hvilket er et fald fra knap 1,2 mio. i 2005.

Fornyelse betaler sigÅrets højdespringer er Nationalmuseet, der havde 767.000 besøgende mod blot 364.000 året før, hvilket indløser en femteplads.

- Mange danske attraktioner er dygtige til at forny sig og tilbyde gæsterne nye oplevelser hvert år. Tallene viser, at det kan betale sig. Ud over de museer, som kan tilbyde gratis adgang, er det nemlig især de attraktioner, der har haft noget nyt og spændende på plakaten i 2006, der har haft fremgang, siger administrerende direktør i Visit Denmark, Dorte Kiilerich.

jlu