Bruxelles gør bødehæftet klar til Europas storbanker

Bankerne ventes at få bøderne allerede i næste måned som en del af et forlig med de europæiske myndigheder

Foto: KAI PFAFFENBACH. Deutsche Bank er blandt de banker mydinghederne i Burxelles er ved at forberede bøder i milliardklassen til.
Læs mere
Fold sammen

Myndighederne i Bruxelles er ved at forberede bøder i milliardklassen til Société Générale, Royal Bank of Scotland og Deutsche Bank for at have indgået et kartel med henblik på manipulation med Euribor og Yen Libor-renten.

Det skriver Financial Times.

Bankerne ventes at få bøderne allerede i næste måned som en del af et forlig med de europæiske myndigheder efter anklager om, at de i fællesskab har manipuleret med de vigtige renter. Kommissionen har advaret om, at bøderne til hver enkelt bank kan løbe op i 800 mio. euro.

Dermed kan det blive den største bøde for karteldeltagelse i EU's historie, da den største bøde hidtil har ligget i omegnen af 1,5 mia. euro.

Yderligere tre banker, JPMorgan, HSBC og Crédit Agricole, har taget del i forhandlingerne men ser i øjeblikket ud til ikke at tage del i et fælles forlig. De tre banker vil i stedet blive efterforsket og anklaget formelt.

- Lad mig understrege, at hvis et firma i sidste ende beslutter sig for ikke at slå sig sammen med andre i et globalt forlig, vil det fortsat blive efterforsket under normale omstændigheder, sagde EU's konkurrencekomissær Joaquín Almunia i september.

Barclays, RBS, UBS, Rabobank og mæglerfirmaet ICAP har allerede indgået forlig med andre myndigheder om libor-renten, og har samlet betalt 3,5 mia. dollar i bøde.

/ritzau/FINANS