Britiske aktier stryger frem - byggefirmaer taber dog på valget

Det britiske aktieindeks FTSE 100 er i hopla, efter at Storbritannien er kastet ud i lidt af en politisk krise i kølvandet på det britiske valg.

Det britiske aktieindeks FTSE 100 er i hopla, efter at Storbritannien er kastet ud i lidt af en politisk krise i kølvandet på det britiske valg. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Resultatet har givet et såkaldt »hung parliament«, hvor intet parti har flertal - og det afventes nu, hvordan premierminister Theresa May vil agere i de oprørte vande.

Men de britiske aktier i eliteindekset, FTSE 100, har en forrygende dag med et plus på 0,5 pct. Og det er faktisk kun underindekset med byggefirmaer, der ligger i et minus fredag formiddag.

At byggefirmaerne under ét falder med omkring 2,2 pct. skyldes blandt andet, at usikkerheden omkring brexit og forhandlingerne om udmeldelsen med EU ikke er blevet mindre efter det mudrede valgresultat.

De to byggefirmaer Taylor Wimpey Barratt Development og Persimmon ligger helt i bund af indekset med fald på op til små 4 pct.

I den anden ende ligger guld- og sølvmineselskabet Fresnillo helt i front med et plus på aktiekursen på 3,3 pct., da investorerne ifølge Reuters ser aktierne her som sikker havn.

Det britiske pund har ligeledes reageret på valgresultatet. Fredag formiddag koster et pund 1,2736 dollar mod 1,2949 dollar torsdag klokken 17.

Ser man på svækkelsen i danske kr., koster et pund 8,4640 kr. fredag formiddag mod 8,5815 kr. torsdag eftermiddag.