Britisk bankorganisation dropper LIBOR-kontrol

Fastsættelsen af den skandale-ombruste britiske rentesats LIBOR vil ikke længere ske gennem de britiske bankers brancheorganisation.

Foto: OLIVIA HARRIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brancheorganisationen British Bankers Association har afgjort, at man ikke længere vil overvåge fastsættelsen af interbankrenten LIBOR. Beslutningen blev endeligt stemt igennem i sidste uge.

Dermed vurderes statslig regulering af den skandaleramte rentesats at være rykket et skridt nærmere. Det skriver ft.com.

Bankernes beslutning om at trække sig som stillere skete på opfordring af den britiske centraladministration, der ventes at præsentere en ny struktur for LIBOR-fastsættelsen fredag i denne uge.Dermed håber man at kunne genoprette tilliden til interbankrenten, som har været omdrejningspunkt for skandalen, siden det først i juli kom frem, at storbanken Barclays har manipuleret med renten gennem sine indberetninger.

LIBOR er designet til at være et billede af den rente, som bankerne betaler, når de låner penge af hinanden, og bruges til at fastsætte renterne på værdipapirer for billioner herunder bolig - og virksomhedslån.

Skandalen har også fået en dansk udløber, efter at der blev skabt tvivl om troværdigheden af den danske LIBOR-pendant CIBOR.