Bill Gates mister titlen som verdens rigeste til Amazon-stifter

Microsoft-stifter Bill Gates er torsdag blevet vippet af tronen som verdens rigeste mand. Pladsen er overtaget af Jeff Bezos, der er stifter og topchef hos handelsplatformen Amazon.com.

Amazons stifter og topchef Jeff Bezos blev torsdag verdens rigeste mand Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE KLAMAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Det er en stigning i Amazons aktiekurs, som er forklaringen på, at Jeff Bezos nu tager førstepladsen i milliardærernes superliga efter at have været henvist til fjerdepladsen i starten af 2017.

53-årige Bezos ejer omkring 17 pct. af aktierne i Amazon, der er blevet 40 pct. mere værd i år og nu har en markedsværdi på omkring 500 mia. dollar.

Ifølge Bloomberg Billionaires Index har både Bill Gates og Jeff Bezos en formue på omkring 90 mia. dollar med et lille forspring til Amazon-bossen.

61-årige Bill Gates har været verdens rigeste mand de seneste fire år. På tredjepladsen finder man Amancio Ortega, der ejer den spanske modekoncern Zara, med en formue på 82,7 mia. dollar.

Aktieinvestoren Warren Buffett og Facebook-stifter Mark Zuckerberg følger på pladserne efter med formuer på henholdsvis 74,5 mia. dollar og 70,5 mia. dollar.

Et godt stykke nede af listen finder man Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen, som ligger som nummer 118 med en anslået formue på 11,7 mia. dollar.