Asien-krisen slår igennem hos kød-eksportør

Den økonomiske krise i Rusland, globalt overskud af svinekød samt dårlige konjunkturer i Fjernøsten har sat sine tydelige spor hos den sønderjyske børsnoterede fødevareeksportør BHJ Gruppen A/S.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BHJ - Beck, Holm og Jacobsen, der eksporterer 78 pct. af den samlede omsætning, nedjusterer endnu engang forventningerne til regnskabsåret 1999. Før skat venter den sønderjyske kødvirksomhed nu et resultat på 40 mio. kr., hvilket er 10 mio. kr. mindre end hidtil antaget.

Det fremgår af virksomhedens halvårsregnskab, som blev offentliggjort mandag. Det ordinære resultat før skat af første halvår blev på 9,8 mio. kr. mod 29,6 mio. kr. i samme periode sidste år. Omsætningen blev på 993 mio. kr. mod 1205 mio. kr. i de første seks måneder af det foregående regnskabsår. Selskabet venter dog en forbedring af regnskabet i anden halvdel af året.

BHJ Gruppen oplyser, at vilkårene for afsætning på det globale kødmarked er i bedring og en egentlig normalisering ventes at indfinde sig omkring årsskiftet. Ritzau