Amerikanere slår rigdomsrekord

Trods finanskrise meddeler Forbes Magazine nu, at de 400 rigeste amerikanere samlet er 2,2 billioner dollar værd - og det er et rekordstort beløb.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Bill Gates placerer sig som den amerikaner med den største personlige formue på 72 milliarder dollars. Fold sammen
Læs mere
Foto: GUS RUELAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ser ud til, at de 400 rigeste amerikanere er ude af krisen. I hvert fald lander de på en samlet formue på 2,2 billioner dollar. Det svarer til 12 bilioner kroner - sidste år lå det beløb på 1,7 billioner dollar.

Den rigeste mand på listen er Bill Gates, der med en personlig formue på 72 milliarder dollar triller ind på første pladsen. Hans formue er siden 2012 vokset med seks milliarder dollar - især på grund af en stigende aktiekurs for Microsoft.

På andenpladsen har investoren Warren Buffett markeret sig med en formue på 58,5 milliarder dollar. Han har i 2013 vist sig som den helt store mand og gjort mange investeringer i biler, energi og satellit-TV. Og for nylig investerede han i fødevaregiganten Heinz. Tredjepladsen indtages af grundlæggeren af softwareselskabet Oracle, Larry Ellison. Hans formue lander på 41 milliarder dollar.

Den rigeste kvinde i USA er Christy Walton, der ryger ind på en sjetteplads på listen. Hun arvede en større formue efter mandens død i 2005. Hun skønnes at være omkring 35,4 milliarder dollar værd, og det er naturligvis især hendes aktier i supermarkedskæden Walmart, der trækker hende ind på listen.

Også hendes bror Jim Walton og svigerinde Alice Walton gør hende selskab på listen. De lander på en syvende- og ottendeplads.

Den unge Facebook-stifter Mark Zuckerberg får også placeret sig på listen på plads nummer 20. Og han har oplevet den helt store fremgang. I løbet af sommeren er selskabets aktiekurs blevet vækket og har fordoblet hans formue, så den i dag er på 19 milliarder dollar. Han leverer altså en fin stigning til den samlede formue for de rigeste amerikanere.

Se hele listen her