American Airlines afbestiller 22 Airbus-fly og køber stort ind hos konkurrenten

Amerikansk luftfartsselskab afbestiller 22 fly hos Airbus og køber i stedet 47 hos Boeing.

American Airlines dropper at handle med Airbus og køber i stedet fly hos Boeing. Her er det netop et Boing 737-800 fly, der letter i Los Angeles. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Blake
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

American Airlines har afbestilt 22 passagerfly fra den europæiske flyproducent Airbus for i stedet at købe 47 fly fra det amerikanske Boeing.

Kontrakten om køb af A330-fly fra Airbus blev indgået i 2013 af det amerikanske selskab US Airways, som senere blev opkøbt af America Airlines.

»Som et led i strategien med at forenkle vor flyflåde, er American i dag nået til enighed med Airbus om at ophæve kontrakten om køb af 22 fly af typen A350,« hedder det i erklæring fra det amerikanske flyselskab, som nu køber 47 Boeing Dreamliners.

Værdien af den opsagte kontrakt er endnu ikke blevet offentliggjort.

Ordren til den amerikanske flyproducent er afgivet, kort efter at præsident Donald Trump har gennemført protektionistiske tiltag for at beskytte amerikanske virksomheder.

»Vi er ekstremt beærede over, at American Airlines har forpligtet dets engagement i Dreamliner-flyene,« siger Kevin McAllister fra Boeings ledelse.

Ifølge Boeing har selskabet registreret over 1350 ordrer på Deamlinere.

Airbus oplyste fredag, at flyselskabet i årets tre første måneder leverede 121 passagerfly. Ved udgangen af marts havde Airbus ordrer på køb af i alt 7189.