Airbus overrasker med højere indtjening og ser fortsat fremgang

Flyproducenten Airbus kom godt ud af 2017, hvor driftsoverskuddet var højere end ventet, mens omsætningen var stort set på linje med analytikernes estimater.

Airbus forudser selv en lys fremtid for selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Regis Duvignau

Det ordinære driftsoverskud, EBIT, overraskede positivt, da det endte på 4,3 mia. euro mod de 4 mia. euro, der var det, analytikere forventede, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig forventer Airbus at ende 2018 med en stigning i det ordinære driftsoverskud, EBIT, på 20 pct.

Airbus har fremlagt regnskab for hele 2017 torsdag morgen, hvor flyproducenten har overrasket positivt. Ifølge Airbus har selskabet overrasket i forhold til alle dets mål sidste år. Det var specielt et godt fjerde kvartal, der var nøglen til at nå over målene, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Flyproducenten endte 2017 med en omsætning på 67 mia. euro. Det er meget tæt på, hvad der var forventet af analytikere, som regnede med 67,1 mia. euro. Det er på linje med, hvad Airbus omsatte for i 2016, hvor omsætningen var 66,6 mia. euro.

Airbus foreslår at betale udbytte på 1,5 euro per aktie. Det er en stigning på 11 pct. i forhold til året før.

Flyproducenten venter at levere omkring 800 kommercielle fly i 2018. Det årlige ordreindtag steg desuden til 158 mia. euro sidste år mod 134 mia. euro i 2016.