(20.12.04) Bøsser og lesbiske utilfredse med Magasins juleklip

Landsforeningen for bøsser og lesbiske kritiserer Magasin for at have ændret et kendt papirklip af H.C. Andersen, så det har fået et nyt heteroseksuelt look.

Læs mere
Fold sammen
Magasins julepynt møder nu kritik fra Landsforeningen for bøsser og lesbiske, der anklager stormagasinet for at forsøge at omskrive historien om H.C. Andersen i et forsøg på at skjule den verdenskendte forfatters homoseksualitet.

Kritikken kommer, fordi Magasin i år har valgt at pryde såvel udstillingsvinduer som gavepapir med et papirklip, der til forveksling ligner et H.C. Andersen klip fra "Astrid Stampes Billedbog" fra 1853. Magasin, der for nylig indrettede et H.C. Andersen Museum i afdelingen på Kgs. Nytorv i København, har ændret det originale klip, så det nu ikke er to mænd, men derimod en mand og en kvinde, der står hånd i hånd i et hjerte.

Landsformand Peter Andersen fra Landsforeningen for bøsser og lesbiske kalder det ærgerligt, at netop Magasin, der med sit H.C. Andersen Museum gør en særlig indsats for at udbrede kendskabet til forfatteren, ikke er tro mod den del af hans liv, der handler om, at han også var forelsket i mænd.

/ritzau/