SUV-amok: Salget af Nissan Qashqai er eksploderet

Med næsten 23.000 nye biler indregistreret i marts er der igen fremgang på markedet.

Foto: PR-foto. Peugeot 208 holder fast i pladsen som årets mest solgte bil i 1. kvartal 2017.
Læs mere
Fold sammen

Hvis temperaturen på danskernes økonomi kan måles på salget af nye biler, så er vi inde i en hedebølge.

De Danske Bilimportører melder om salgstal for marts måned, som overgår samme måned i det forgangne år med hele 19 procent.

22.810 nye biler i marts svarer ikke bare til den bedste marts nogensinde, men også den næstbedste måned i branchen nogensinde – og den første forårsmåned runder kvartalet af som det bedste første kvartal nogensinde, og det næstbedste kvartal til dato.

»Hos De Danske Bilimportører forventede vi, trods flere år med absolut rekordsalg, at vi ville se et fortsat pænt bilsalg i 2017, og det bekræfter første kvartal absolut. Det er naturligvis meget tilfredsstillende, ikke blot for branchen, men for hele Danmark, idet bilsalget ses som en vigtig indikator for den generelle økonomiske situation. Vi er meget positive, og forventer at tendensen fortsætter,« udtaler direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Top 10 over de mest solgte bilmodeller viser, at Nissans stort set altid populære SUV Qashqai er den mest solgte bil i marts med 1.308 eksemplarer, som svarer til imponerende 5,7 procent af alle de nye biler.

Med så højt et tal for en bil, der for nylig er vist med et facelift, kan meget tyde på enten stærke prisnedsættelser, udlejningsbiler eller indregistreringer til forhandlernes eget brug.

Nummer to på listen er mere hjemmevant i toppen af listen, den franske minibil 208 med 875 eksemplarer, mens nummer tre er VW Polo med 753 eksemplarer.

Danskernes tidligere favorit, VW Up, begynder nu for alvor at sakke bagud – som de fleste mikrobiler gør i markedet – på trods af et facelift i 2016. Den er nummer fire med 588 styk, og den er på samme placering for hele kvartalet.

De Danske Bilimportører fremhæver fremgang i Golf-klassen og blandt firmabiler som Mercedes-Benz C-Klasse, men tallene fortæller om en forholdvis stor procentvis tilbagegang i forhold til marts 2016.