Sådan giver du dit hjem et etnisk præg

Giv den skandinaviske indretning lidt varm kant med etniske indslag.

Det er forholdsvist nemt at give den skandinaviske indretning et etnisk touch og stadig skabe et harmonisk udtryk. Her er det danske Bloomingville, der har givet en klassisk indretning kant med etnisk-inspirerede indslag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skandinaviske indretning er meget minimalistisk – og ofte kombineret med et elegant og simpelt design. Men man kan sagtens få mere varme ind ved at lade sig inspirere af nogle etniske indslag i indretningen, og mikset mellem de to ting harmonerer overraskende godt. Berlingske Boligen har her fundet fire punkter i hjemmet, du skal være opmærksom på:

1. Mønstre og detaljer.

I den klassiske skandinaviske indretning finder vi ikke mange mønstre, og derfor kan mønstre på tekstiler som puder og tæpper gøre en stor forskel på et øjeblik. Det samme kan tilbehør med detaljer som frynser og kraftig struktur som modspil til de klassiske danske design, hvor minimalismen dominerer.

2. Gulvtæpper.

Et flot gulvtæppe giver et etnisk præg til hele rummet. De populære marokkanske tæpper med tyk luv er et godt eksempel; det samme er kelimtæpper (og -puder). Fra de småmønstrede og farvemættede til de cremefarvede med stort mønster er f.eks. de marokkanske og anatolske tæpper en varm oplevelse – både for øjet og for fødderne.

Vintage anatolsk kelim 232x155 cm fra Brandts Indoor, 7.500 kr. Fold sammen
Læs mere

3. Anderledes nips.

Også i nipsgenstandene ser vi flere detaljer og farver på mere etniske indslag til boligen. Bland f.eks. et smukt relief ind i din billedvæg som en anderledes tilføjelse, der skiller sig ud og skaber nyt liv til det gamle. En anden nem vej er en ophængt urtepotte i et lækkert naturmateriale, som er genial i et lidt trist hjørne med en frodig, grøn plante.

4. Brændte toner.

Nuancer af brændt orange, brun og rød er fine tilføjelser til alt det sorte, hvide og træfarvede, vi elsker at omgive os med i Skandinavien. Lige nu hitter især sager i terrakotta, hvor den enkleste tilføjelse er en smuk tepotte.

Forhandlere: