Farveglæde ved stranden i Greve

Majbritt Ingemann bor med sin familie – tæt ved vandet i Greve – i et tidligere sommerhus, som er blevet totalrenoveret og udvidet med en tilbygning på 100 kvm. Farver og dyreprint går igen overalt i huset.

Opholdsstuen har udgang til terrassen og haven gennem dobbelte glasdøre. Den lyse, lette stil tilføres pangfarver som gul og koboltblå. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Strandvejen i Greve ligger et gammelt badehotel og mange gamle sommerhuse, som gennem årene er blevet ombygget til moderne helårsboliger. Et af dem er Majbritt Ingemanns hjem gennem ni år, der ligger på en stikvej ud til sandstranden langs Køge Bugt. Her købte hun og manden et forhenværende sommerhus fra 1937 i røde mursten og med sort bindingsværk.

Huset var tilbygget med en tidstypisk havestue med panoramavinduer af samme årgang som garagen i 1970.

Da huset dog hverken var charmerende eller praktisk til den lille familie med en søn, besluttede de sig for at bygge til. Det kunne have været i tilstræbt 1930er-stil, men hurtigt besluttede de sig for noget moderne i minimalistisk kubestil. Majbritt Ingemann, som er født i området – og hele sit liv har boet i forskellige villaer på vandsiden af den sydlige strandvej – stod for tegningerne.

Det blev en 100 kvm tilbygning beklædt med sort træ og med to værelser, entré, badeværelse og stue i forsænket niveau. Det fordoblede husets oprindelige areal til 220 kvm, og på samme tid opstod en terrasse med trædæk og mulighed for at sidde både skygge og sol.

»Huset var egentlig pænt, men vi var nødt til at fjerne noget af det gamle for at få den nye bygning til at hænge sammen med det oprindelige, der også blev totalt istandsat. Jeg fik min svoger, som er bygningskonstruktør, til at rentegne min skitse, og så blev huset, ligesom vi ville have det. Det er bygget i flere niveauer, der følger grunden og som skråner ned mod vandet,« forklarer Majbritt Ingemann.

Valgte at satse på boligindretning

Hun er marketinguddannet og arbejdede i en årrække inden for salg af dagligvarer. Men på et tidspunkt valgte hun at satse på sin kreative side og på boligindretning, som hun har lært hjemmefra af sin kunstneriske mor. Hun åbnede Raun Møbelhus i Greve og driver i dag bolig- og interiørbutikken MI Kompagni lige om hjørnet, hvor hun bl.a. sælger engelske Designers Guild-stoffer og stoffer fra franske Christian Lacroix.

»Foruden det uundværlige dyreprint kan jeg lide gult i boligen. Det er måske lidt usædvanligt, men allerede som barn var gult den fremherskende kulør på mit værelse. Måske fordi den er så glad og solrig,« husker Majbritt Ingemann, som trods sin branche aldrig følger modesvingningerne slavisk:

»Basis er det samme i årevis herhjemme, og stilen er min egen. Jeg er enormt farveglad og kan lide at kombinere flere mønstre og elementer. Dekadent bohemestil med mange puder klasket op på ét sted og min mors, mine egne og andres malerier ovenover, det trives jeg godt med.«

Der er ingen farver, Majbritt Ingemann går udenom i boligindretningen. Alle farver er skønne i den rette sammenhæng, synes hun. Og det er de klare stærke udgaver af farverne, hun foretrækker, ikke de forsigtige douce:

»Pink, grøn, orange, gul, blå, turkis. Jeg har noget med farver. Men basismøbler som sofaer og stole skal være enkle i neutrale farver. Man kan bedre lege med småtingene, hvis væggene er hvide eller i en anden rolig tone. Og så kan stemningen i sofahjørnet og i hele rummet ændres ved hjælp af puder, der jo er så nemme at udskifte og ændre.«