En stor personlig villa i Tuborg

En familie har sat deres personlige præg på en 61 år gammel villa ved Tuborg. Huset har flere tidstypiske detaljer og integrerer på smukkeste vis nutidens moderne teaktræ og fortidens stuk og sildebensparket. Vigtigst for familien er dog de mange kvadratmeter, den store have og centrale beliggenhed.

I pejsestuen er én væg nougatfarvet, den anden tapetseret. Radiatorskjuleren med marmorhylde er original. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Ove Kristensen

I deres søgen efter en rummelig villa med plads til en stor familie på fem mennesker og to hunde, faldt familien Husfeldt for et håndværkertilbud nær Tuborg i Hellerup.

Det store hus med fuld kælder var ikke decideret forfaldent, men trængte til en lille opdatering. Det gode ved det var de mange velbevarede autentiske detaljer fra 1953. Her var bl.a. parketgulv af egetræ, gelænder af teaktræ, døre af teaktræ og radiatorskjuler med marmorhylde. Visse detaljer som flerfarvede blyindfattede ruder og et lyserødt marmorbadeværelse blev dog udskiftet med moderne løsninger, som var mere praktiske for en nutidsfamilie.

For eksempel blev flere døre taget væk for at åbne rummene mere op, køkken og gæstetoilet blev renoveret, og flere vinduer og døre udskiftet på grund af tidens tand. Ude skete der også ændringer: Huset af et miks mellem røde og gule mursten blev pudset op for at fremstå lyst og venligt i landskabet. Haven fik en ordentlig tur, som indebar, at nyttehave, drivhus og p-plads blev fjernet til fordel for en stor græsplæne med plads til leg.

»Vi gik bevidst efter et ældre hus med materialer af god kvalitet tæt på byen. Det fik vi for 3,5 million kr. for hus med grund plus 1,7 million kr. i tilbagekøbsret fra Københavns kommune. Det var en ordning fra hr. Tuborgs tid,« forklarer Theis Husfeldt.

Familien valgte huset i det livlige kvarter nær strandvejen i Hellerup for at bo nær ved arbejde, skole, butikker og havn. Med i overvejelserne i 2010 var det faktum, at en omfartsvej med tunnel fra 2015 vil føre den tungeste trafik udenom Tuborgvej. Til den tid vil vejen kun benyttes af lokaltrafik til villavejene og Hellerup by, og derfor bliver kvarteret mere roligt at bo i.

Man kan nå langt med nogle hundrede tusinde kr., har familien erfaret. Ved egen og håndværkeres hjælp har de således fået en større renovering for under en halv million kr. Pengene er gået til at pudse ydermure, isætte nye vinduer og døre, hvor det var mest tiltrængt, få nyt Epoq-køkken, nyt badeværelse og få malet og tapetseret enkeltvægge. Nogle udgifter har der også været til isolering, el og vvs, mens tegltag og gulve er uændrede.

FAMILIEN, HVIS TRE BØRN er 16, otte og et år, har bevidst valgt en anderledes og mere personlig stil end den minimalistiske nordiske hvidt i hvidt-stil. Og da de ved køb af villaen netop faldt for dens smukke, oprindelige gulve, flotte hall, svungne trappe, og pejs, lå det lige for at fortsætte indretningen ad den vej, forklarer Theis Husfeldt om villaen:

»Vi kan lide den oprindelige stil med sjæl i rum og materialer. Her er store reelle rum, og vi har bevidst valgt ikke at møblere for tæt, men med god luft imellem møblerne.«

Theis Husfeldt synes ikke, at huset, trods flere detaljer inde og ude, repræsenterer en gennemført 1950er-arkitektur. Noget peger tilbage og noget frem i det 61 år gamle hus, og på samme måde er det blevet med indretningen i grå-brune jordfarver.

Mange af familiens møbler er arvet efter Theis Husfeldts bedsteforældre og fra oldefar, som var plantageejer på Sumatra. Derfra stammer en stor rejsekuffert, som rummer den yngste søns legetøj. Og så er der tilføjet noget til de fine, ældre ting som chatol og klapbord mm., f.eks. en moderne flydersofa med plads til hele familien for at gøre boligen både nutidig og funktionel.