Roskilde Festival løfter sløret for, hvordan festivalen vil løbe af stablen - og spørger, hvad vi synes om mundbind »hele tiden«

Landets festivaler må planlægge ud fra, at der fortsat er coronavirus i omløb til sommer, så nu spørger Roskilde Festival deltagerne, hvordan de vil have det med restriktioner. Festivalen løfter også sløret for den nuværende plan for afviklingen.

I samarbejde med Københavns Universitet er Roskilde Festival i færd med at undersøge, hvordan festivalgængere ser på og forholder sig til forskellige restriktioner foranlediget af corona. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Personer, som har købt billet til Roskilde Festival 2021, modtager i disse timer en e-mail fra festivalen.

I den er en række spørgsmål udarbejdet i samarbejde med Københavns Universitet vedhæftet, og Roskilde Festival opfordrer festivalgængerne til at svare:

»Vi har brug for din hjælp!« står der.

Spørgsmålene centrerer sig om, hvordan man har det med at deltage i en festival, som risikerer at bære præg af visse begrænsninger foranlediget af coronavirus.

Festivalen og forskerne er i den forbindelse interesseret i festivalgængernes holdninger og meninger om den kommende festival, hvordan de forestiller sig, det kommer til at foregå, ligesom man spørger ind til eventuelle specifikke bekymringer eller overvejelser, den enkelte måtte have.

Berlingske har set e-mailen og spørgsmålene, og man bliver blandt andet bedt om at vurdere, hvor »behageligt« man synes, at det ville være, hvis madboder var lukkede og erstattet af takeaway, at salget af alkohol var begrænset, og at man skulle bære mundbind »hele tiden« i det offentlige rum, samt hvis koncertdeltagelse blev afgjort ved lodtrækning.

Af spørgeskemaet fremgår det imidlertid også, at det er Roskilde Festivals forventning og plan, at festivalgængere skal fremvise coronapas for at få lov at komme ind på festivalområdet. Så snart man er inde, vil festivalen dog kunne forløbe, som vi kender den, lyder forventningen det fra festivalen.

»Folk vil kunne bevæge sig rundt uden begrænsning, der er ikke noget krav om siddende koncerter, social afstand, eller at man skal bære mundbind,« skriver Roskilde Festival i e-mailen.

Morten Therkildsen, sikkerhedschef ved Roskilde Festival, bekræfter, at det er det, man planlægger efter:

»Hovedprioriteten er den festival vi kender, afviklet som vi kender den, men med brug af et coronapas,« siger han til Berlingske.

Èn ting er imidlertid, hvad Roskilde Festival selv forventer, der skal ske. En anden ting er, hvad festivaldeltagerne har af forventninger til festival i en coronatid, og det er det, man søger at få svar på med spørgeundersøgelsen:

»Svarene skal give os en viden om, hvad det er for udfordringer, vi står med, så vi kan sikre, at vores festivaldeltagere føler sig trygge,« siger han.