Lykke Friis: Man kan beskrive et land gennem de store politikeres hunde

»Lilleør vs« er Berlingskes nye samtaleprogram, hvor Kathrine Lilleør hver uge møder markante kvinder, som fortæller om en særlig passion eller interesse. I denne uge taler Lilleør med prorektor for Københavns Universitet, Lykke Friis, om sin store kærlighed til Tyskland - og om hunde.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BLÅ BOG

Lykke Friis er prorektor for Københavns Universitet. Fra 2009-2011 var hun klima-, energi- og ligestillingsminister og fra 2011-2013 medlem af Folketinget for Venstre, hvor hun var EU-ordfører. Hun var også prorektor på Københavns Universitet, da hun indledte sin politiske karriere på Christiansborg, og inden da var hun ansat i Dansk Industri som Europapolitisk Chef. Tidligere har hun arbejdet en årrække i Dansk Udenrigspolitisk Institut (DUPI). Hun er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 1993 og Ph.d. i international politik samme sted i 1997, ligesom hun har læst økonomi på London School of Economics. Hun trådte ud af folketinget, da hun hun i 2013 - igen - blev udpeget som prorektor for Københavns Universitet.
Lykke Friis er født i Lyngby-Taarbæk - hendes far stammer fra Aabenraa og moderen er fra Tyskland. Hun er 45 år og gift med Peter Warming.