DF: Vold mod hunde skal ikke dømmes som hærværk

Hvis man udøver så grov vold mod dyr, at det rækker ud over dyreværnsloven, bliver man dømt for hærværk. Det ønsker Dansk Folkeparti at ændre på med et nyt lovforslag, som sidestiller vold mod dyr med vold mod mennesker.

Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti vil med et lovforslag ændre straffeloven, så grov vold og drab på dyr ikke længere bliver dømt som hærværk, som tilfældet er i dag, skriver metroxpress.

»Det er tosset, som loven er i dag, at når vold er så grov, at den falder ud af dyreværnsloven, bliver det dømt som hærværk. Som om det er en ting, man har gjort skade på. Loven bør ændres, så man straffes for vold mod et levende væsen,« siger dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær (DF) til avisen.

Det skabte opstandelse, da tre bankrøvere ved Aarhus i 2010 slap med en sigtelse for hærværk, da de under bankrøveriet skød politihunden Kayo. De blev siden frikendt, da man ikke kunne bevise, hvem der skød.

Flere europæiske lande har de senere år ændret lovgivningen, så dyr betegnes som levende væsener - senest i Frankrig.

En række dyreorganisationer har ifølge Dansk Folkeparti sagt god for forslaget. Dyreværnet er en af dem.

»Jeg synes, det er uhørt, at det straffes som hærværk. Vi hilser ethvert tiltag velkommen, der forbedrer dyrenes vilkår og status,« siger direktør Signe Sehested Lund.

Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen, tror dog ikke, det vil ændre noget.

»Vi så hellere, at man i videre omfang kunne frakende folk retten til at have dyr, hvis de ikke behandlede dem ordentligt,« siger han til metroxpress.

BNB