Danske cykelstjerner kører løb i Rundetårn: Der går nok lidt drengerøv i den

I forbindelse med udgivelsen af »Lede hunde og kolde kameler« kører flere danske cykelstjerner i morgen løb ad Rundetårns sneglegange. Ifølge Jens Veggerby vil der være konkurrence at spore, selvom cykelløbet er en uhøjtidelig happening.

Den tidligere professionelle cykelrytter Jens Veggerby udgiver i morgen bogen »Lede hunde og kolde kameler« sammen med flere af tidens største cykelstjerner i Danmark. Bogudgivelsen fejres med et cykelløb i Rundetårn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent K Rasmussen

I morgen kan man opleve nogle af Danmarks største cykelstjerner, når de tager turen op ad Rundetårns sneglegang på deres tohjulede. Jesper Skibby, Brian Holm og Jens Veggerby er bare nogle af de i alt 12 cykelryttere, der skal cykle til Rundetårns top.

Selvom turen er en uhøjtidelig happening, kan den tidligere cykelrytter Jens Veggerby ikke udelukke, at der bliver kæmpet om at nå først til målstregen, når flere af tidens største cykelstjerner er samlet.

»Vi har ikke snakket så meget om konkurrence, men det er klart, at der altid går en lille smule drengerøv i den, når vi står der. Der vil nok være en, der siger: »Hvem kan køre hurtigst?«,« siger han.

Rundetårn danner i morgen rammen for minibjergetapen. Så længe der er plads, er alle velkomne til at kigge på, når de tidligere professionelle ryttere skal til tops. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Lancerer ny bog

Anledningen til mini-bjergetapen i hjertet af København er cykelrytternes nye fælles bog, »Lede hunde & kolde kameler«, der udgives i morgen. Bogen er en efterfølger til bestselleren »Sort kaffe og hvide sokker«, hvor sportsstjernerne første gang blev samlet til en snak om cykelverdenen.

Turen i Rundetårn er blevet stablet på benene for at lave noget anderledes i forbindelse med bogudgivelsen. Det siger Jens Veggerby, der i sin karriere har vundet flere seksdagesløb i både Danmark og udlandet.

»Løbet er blevet lavet for sjov og med et glimt i øjet. Der er jo ikke nogen af os, der er cykelryttere mere, men det er sjovt at lave noget andet end en almindelig bogreception med pindemadder og et glas et eller andet,« siger han.

Turens deltagere tæller kun de pensionerede cykelstjerner, som er forfattere til den nye bog, selvom der også har været interesse fra andre cykelentusiaster i at deltage.

»Der er faktisk masser, der har givet til kende, at de gerne ville cykle med os. Men nu er det jo et event, der er blevet skabt i forbindelse med bogen, så derfor holder vi ved, at det kun er os, der kører,« siger Jens Veggerby.

I 1971 konkurrerede Ole Ritter og Leif Mortensen op at komme først op ad Rundetårns sneglegang. Konkurrencen var et privat væddemål mellem de to og blev vundet af Ole Ritter. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF.

En tradition

Morgendagens bjergenkeltstart bliver ikke det første i det 35 meter høje tårn på Købmagergade. Siden 70erne har tidernes cykelstjerner dystet om at komme først op ad sneglegangen.

I 1971 konkurrerede Ole Ritter og Leif Mortensen og i 1993 dystede Jens Veggerby og Henrik Djernis om at nå først til toppen. Den mangeårige tradition er da også årsagen til, at valget er faldet på netop Rundetårn, når cykelrytterne skal gøre opmærksom på deres nye bogudgivelse. Det forklarer Jens Veggerby.

»Rundetårn er et ikon for København, og man laver ikke cykelløb i det hver dag. Men det er en sjov happening, som vi synes passer vildt godt til bogen, og som også har et glimt i øjet og ikke er for selvhøjtidelig,« siger han.

Jesper Skibby, Brian Holm, Jens Veggerby og alle de andre kan opleves i morgen, når begivenheden starter kl. 18.30. Dagen afsluttes ifølge Jens Veggerby med bogsignering i Arnold Busck. Alle er velkomne til at overvære tidens store cykelryttere mod en betalingsentré til tårnet på 25 kr.