Annonce
Annonce

Nyt kompas til ledere i en global verden

PR-foto: cphbusiness Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lederen i den globale hverdag oplever presset fra virksomhedens øverste ledelse og medarbejderne. Som leder i dag skal du ikke kun leve op til de traditionelle krav om at drifte din virksomhed.

Sponseret af cphbusiness

Af Kasper Nesager-Hansen

Som leder skal du have et øje på verden omkring Danmark og forstå udviklingen -  kompleksiteten, der blæser ind over vores lille land. Krav om forandringsparathed, digitalisering, forståelse for andre kulturer og bæredygtighed bliver lagt på dine skuldre, fordi de er essentielle for virksomhedens overlevelse – og midt i orkanens øje står du.

Hvordan du som leder kan rumme endsige leve op til forventningerne til dig, kræver træning, netværk, mangfoldige informationskilder og god sparring. Global Leadership Programme hjælper dig med ikke at blæse omkuld.

Your business is our business
Cphbusiness har med Global Leader­ship Programme nytænkt den ­pædagogiske tilgang til indlæring, så lederudviklingsprogrammet tager afsæt i din hverdag, ligesom den udnytter de redskaber, den teknologiske udvikling har bragt med sig. Du vil opleve den nye executive uddannelse som en anden måde at arbejde med lederudvikling i forhold til de traditionelle lederkurser.

Global Leadership Programme er blevet til i samarbejde med både små og store danske virksomheder, der opererer i mange forskellige lande og kulturer. Cphbusiness’ executive uddannelse hjælper dig blandt andet med at udvikle det globale mindset i din virksomhed, der er vigtigt, når I skal tiltrække og fastholde den udenlandske arbejdskraft.

Global Leadership Programme arbejder også med forandringsledelse. Et vigtigt element i ledelse i dag er, at man kan følge med i den rivende teknologiske udvikling. Cphbusiness samarbejder med udenlandske undervisere, konsulenter og virksomheder, som hjælper den enkelte deltager med at forstå forandringer ud fra et globalt perspektiv, og hvad man skal vide for at kunne håndtere forandringer.

’Det handler om at have den viden, der gør dig relevant for din virksomhed. Hvad er det for nogle sociale netværk, der er vigtige for dig?’

Ordene stammer fra Helle Haahr Nielsen, der er projektleder for Global Leadership Programme, hvor hun også er underviser og lektor. Hun taler om problemet med, at mange ledere er for ensidige i deres færden på nettet og sociale medier, hvor man ofte har tendens til kun at være en del af grupper og få nyheder, der bekræfter én selv og ens egne holdninger. Hun understreger vigtigheden af et mangfoldigt informationsgrundlag, og i at du bliver udfordret på dine holdninger, hvis du skal klare dig i en foranderlig verden – og det sker blandt andet ved at sparre med udenlandske virksomheder. Global Leadership Programme hjælper dig til at nå udover det sædvanlige og velkendte.

Helle Haahr Nielsen fortæller, at underviserne er dygtige til at få de studerendes kompetencer frem, så de kan lære af hinanden.

’Undervisernes rolle er mere som facilitatorer og sparringspartnere og i stedet for at give dem alle svarene, så beder vi lederne om at tænke løsninger, der kan gavne hjemme i deres egne virksomheder.’

Hun bliver suppleret af sin kollega, Jørgen Stilling, der fortæller, at Cphbusiness skaber fortrolige studiegrupper med læringsrum med 6-7 personer, hvor man drøfter de udfordringer, man har, fordi den enkelte ikke får noget ud af at skulle dele sine problemstillinger på et stort hold med 40 personer. Jørgen Stilling er områdechef for Ledelse og Kommunikation hos Cphbusiness, og han fremhæver social ansvarlig ledelse som et eksempel på nogle af de udfordringer, danske virksomheder står overfor.

’Det, der har trigget os, er at vi har set en lang række små og store virksomheder som Danfoss og ­Grundfos, der har et bæredygtigt element og et element omkring ansvarlighed, som bliver svært for den enkelte at håndtere. Derfor vil vi gerne give den enkelte leder dette kompas; hvordan kan jeg leve op til topledelsens krav?’

Cphbusiness sammensætter holdene, så de består af deltagere, der passer godt til hinanden. Derfor skal du søge om optagelse på Global Leadership Programmes seks fagmoduler, der er fordelt over et år. Du og dine medstuderende skal kunne forstå hinandens udfordringer, så I kan komme med kvalificeret sparring, hvormed nålen i ­kompasset ikke blæser af, når du skal bruge dit lederudviklingsprogram i hverdagen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her